Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ziua spălatului pe mâini

  Anual, în data de 15 octombrie, este marcată Ziua Internațională a spălatului pe mâini. Printre obiectivele principale ale evenimentului se înscriu creşterea gradului de conştientizare a importanţei spălatului pe mâini cu săpun, în special acum, în perioada pandemiei. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, spălarea regulată a mâinilor cu săpun poate reduce probabilitatea infecției cu COVID-19 cu 36%.

  „Igiena mâinilor pentru toți”. Sub acest slogan este marcată Ziua Internațională a spălatului pe mâini, în anul 2020. Medicii epidemiologi fac apel către întreaga societate să atragă o atenție sportită igienii mâinilor, mai ales în acestă perioadă, când umanitatea luptă cu pandemia de COVID-19. Întrebați dacă odată cu izbucnirea pandemiei au început mai des să se spele pe mâini, oamenii ne-am spus că respectă igiena personală la fel ca înainte.

  «Destul de des ne spălăm mâinile. De fiecare dată când revenim acasă ne spălăm pe mâini».

  «Eu și până acum le spălam destul de des, iar acum nu am încetat să o fac. Este lege, la fel cum îți speli dinții, cum mănânci, trebuie să ai grijă și de igienă».

  «Le spăl destul de des».

  În Republica Moldova, conform studiului viziunilor comportamentale privind COVID-19, peste 90% din populația adultă susține că a respectat una dintre principalele măsuri de prevenire a infecției: spălarea mâinilor cu săpun timp de 20 de secunde. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, spălarea regulată a mâinilor cu săpun poate reduce probabilitatea infecției cu COVID-19 cu 36%. De asemenea, această procedură simplă poate reduce bolile diareice cu 30% – 48%.
  Pentru prima dată, Ziua Mondială a spălatului pe mâini a fost marcată în anul 2008.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021