Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ziua Ostașului Necunoscut

  Astăzi este marcată Ziua Ostașului Necunoscut. În această zi, sunt comemorați soldații sovietici care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei, numele cărora au rămas necunoscute. Cu această ocazie, la Complexul Memorial „Eternitate” din centrul Capitalei și la mormintele soldaților sovietici au fost depuse flori.

  Flori legate cu panglica „Sfântul Gheorghe” au fost depuse astăzi de către locuitorii Capitalei, ca un omagiu pentru ostașii necunoscuți, care au pierit pe front. Aproximativ 400 de mii de locuitori ai Moldovei au luptat în Armata Roșie, 250 de mii dintre ei au fost decorați cu medalii și ordine, iar 19 militari au devenit eroi ai Uniunii Sovietice. Însă numărul exact al celor care au cazut pe câmpul de luptă, fără a le fi cunoscute numele, și astăzi rămâne o enigmă.

  Alexei Petrovici, șef Comitetul Național ”Pobeda”

  „În toți anii de căutare, am descoperit și identificat, iar apoi am reîngropat cu onoruri militare peste 1000 de soldați ai Armatei Roșii. Dintre aceștia, am putut identifica numele a mai puțin de 10%, restul 90% sunt soldați necunoscuți, ale căror nume nu le vom cunoaște niciodată.”

  Ziua Soldatului Necunoscut este sărbătorită pe 3 decembrie. Anume în această zi, în anul 1966, la Moscova, lângă Zidurile Kremlinului a avut loc o ceremonie de înhumare a unui soldat necunoscut. Osemintele acestuia au fost luate dintr-un mormânt comun de pe autostrada Leningradskoe. Anume atunci a fost aprinsă și Flacăra Eternă.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020