Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ziua juristului

  Procuror general, ambasador în Elveția sau judecător la CEDO. Asta spun că se văd studenții de la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Astăzi, de Ziua Juristului, viitorii specialiști au adresat mesaje de felicitare colegilor și pedagogilor. Studenții însă nu au ezitat să spună, în fața camerelor de luat vederi, la ce fotolii aspiră după ce vor părăsi băncile facultății.

  Din cauza pandemiei de COVID-19, în acest an, la Facultatea de Drept a USM, am întâlnit mai puțini studenți. Unii tineri studiază cu frecvență la zi, în timp ce alții fac lecții online. Așa sau altfel, tinerii spun că oricum fac carte și au aspirații mari legate de viitorul lor în domeniul jurisprudenței.

  Dan Furculiță, student, anul I, Facultatea de Drept, USM

  «De mic copil m-am văzut în ipostaza de procuror, sau, mai bine spus, procuror general, dacă o să-mi reușească. Aș vrea ca toți oamenii să fie judecați egal, indiferent de rasă, religie sau vârstă.

  Alexandru Hemei, student, anul III, Facultatea de Drept, USM

  Când eram mai mic doream să fiu diplomat, îmi atrăgea cumva atenție meseria dată și acum nu aș spune că mi-am schimbat .
  Vă vedeți ambasador?
  Evident că într-o țară de perspectivă, cum ar fi Elveția, Belgia sau Franța.

  Majoritatea tinerilor spun că vor să rămână să muncească aici, în țară.

  Teofilia Beleuța, studentă anul III, Facultatea de Drept, USM

  «Desigur că văd viitor la mine acasă. De asta și am ales dreptul că rămânem acasă și să facem o schimbare în viitor».

  Mădălina Ursu, studentă, anul III, Facultatea de Drept, USM

  «Din anul I am înțeles că este domeniul potrivit mie și mă bucur foarte mult am ales Facultatea de Drept de la noi din țară.
  În acest an, la Facultatea de Drept a USM au fost înmatriculați 734 de studenți, un număr aproape dublu față de anul trecut».

  Stela Botnaru, prodecan Facultatea de Drept, USM

  «Vreau să cred și sunt convinsă de faptul că, aici avem nu doar rezultatul pandemiei și faptul că cetățenii Republcii Moldova nu pot pleca peste hotare, așa cum și-au dorit, sau așa cum au plecat în anii precedenți, dar sunt convinsă că învățământul autohton este unul de calitate».

  Ziua Juristului este marcată în țara noastră din anul 2000.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020