Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ziua Internațională a Studenților

  Marchează Ziua Internațională a Studenților, învățând. O spun într-un glas tinerii care își fac studiile de la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Viitori specialiști în Drept spun că nu regretă alegerea făcută și se văd în viitor procurori generali, judecători sau avocați. Pentru că e pandemie, studenții spun că vor marca această sărbătoare fără a evenimente pompoase sau locuri aglomerate și se vor limita doar la simple felicitări.

  Astăzi la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova am găsit mai puțini studenți decât în anii trecuți. Și asta pentru că o parte dintre ei învață online pentru a preveni infectarea cu noul Coronavirus.

  Mădălina Ursu, student anul III, Facultatea de Drept, USM:

  «O marcăm învățând. Suntem și în perioada tesatărilor și studiilor individuale. Încercăm cât de mult putem să ne implicăm în tot, atât facultatea, cât și organizațiile noastre studențești. Acum cât avem energie o folosim pentru lucruri benefice.»

  Alina Frunză, studentul anul IV, Facultatea de Drept, USM:

  «Studiem în sistem mixt, prelegerile sunt de acasă, seminarele le facem la universitate. Este mult mai eficient să ai interacțiune cu profesorul, dar totul este posibil, dacă este dorință. Dacă studentul dorește și depune efort se învață și de acasă.»

  Viitorii specialiși în Drept spun că sunt mândri că au șansa să fie studenți și se văd în viitor în funcția de Procuror General, judector sau avocat.

  Elena Triboi, studentă anul II, Facultatea de Drept, USM:

  «În zua de astăzi să fii student este un lux aș spune eu, pentru că în comparație cu alte generații, care au fost până la noi, noi dispunem de niște condiții perfecte numai pentru a învăța. Eu savurez fiecare clipă, fiecare zi, pentru că știu că vor deveni melancolici când voi avea peste 30».

  Marcela Voloșin, student an II, Facultatea de drept, USM:

  «E foarte bine, sunt emoții foarte frumoase, doar că e un pic de dificil cu pandemia asta. Cred că aștia sunt cei mai frumoși ani, doar că e un pic dificil cu pandemia asta, pentru că orele se fac când online, când aici la universitate.»

  Tinerii spun că din cauza pandemiei vor sărbători mai modest în acest an Ziua Internațională a Studenților. Se vor limita doar la o felicitare prin telefon sau skipe și desigur vor studia temele pentru mâine.

  Mihai Teterea, student anul III, Facultatea de Drept, USM:

  «E interesant aș dori să prelungesc această perioadă cât mai mult se poate, deoarece ne așteaptă ulterior o viață nu chiar ușoară și sper că studiile acumulate la universitate să ne ajute și să ne fie de folos.»

  Maria Darie, studentă anul II, Facultatea de Drept, USM:

  «Îmi place să fiu student, e o perioadă din viață care nu se mai repetă și de asta și profit, de asta am 21 de ani acuș.»

  Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în Republica Moldova își fac studiile 59 de mii de studenți.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021