Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ziua Internațională a Ciocolatei Calde

  21 decembrie este o zi dulce în calendar. Și asta pentru că astăzi este marcată Ziua Internațională a Ciocolatei Calde. Unii chișinăuieni au venit de dimineață la cofetării și au servit băutura preferată, pentru a marca această sărbătoare. Cofetarii spun că ciocolata, chiar și cea caldă, ridică buna dispoziție și le oferă oamenilor o bună doză de energie.

  Svetlana Turcu, Reporter Accent TV

  «Specialiștii spun că ciocolata fierbinte poate fi servită în orice anotimp al anului. Cel mai bine ar fi totuși în sezonul rece. Aceasta poate fi înfrumusețată cu frișcă și bezele, cum este în cazul meu».

  Cofetarii spun că în întreaga lume există o mulțime de feluri de ciocolată caldă. În țara noastră cea mai solicitată este de tip cacao. Pentru a o prepara, este nevoie de două produse: lapte și ciocolată.

  Mihail Gondiu, cofetar

  «Ca o cafea, când vrei ceva mai dulce, ca să nu adaugi în cafea zahăr, prefer ciocolata. Prefer ciocolata densă, e tot același energizant ca și la cafea pentru mine».

  Deși le prepară clienților ciocolată fierbinte în fiecare zi, Mihai Gondiu recunoaște că, abia astăzi, a aflat de existența acestei sărbători.

  Mihail Gondiu, cofetar

  «Cine este în pas cu facebook-ul și internetul chiar a venit și m-a întrebat știți că astăzi este sărbătoare? Ce sărbătoare? Sărbătoarea ciocolatei! Și am preparat ciocolată fierbinte».

  Specialiștii spun că ciocolata fierbinte este preferată, în special, de către femei și copii.

  Mihail Gondiu, cofetar

  Dacă cineva dorește, spre exemplu, cafea fără cofeină, sau spune că nu vrea cafea, că se simte rău, sau are tensiune. Eu îi propun ciocolată fierbinte și e ok. Ciocolata, în genere, este băutura care ridică dispoziția, cred că de asta și o servesc».

  Am încercat să aflăm dacă în țara noastră oamenii consumă ciocolată fierbinte.

  «Consum, desigur. Dacă sincer, de fapt orice dulce dispoziție la femeie, orice femeie, chiar și copil».

  «Când bei o ciocolată caldă mai ales într-o zi friguroasă de iarnă, senzația e altfel, te umpli de căldură parcă».

  Alții ne-au spus că, în loc de o ciocolată caldă, preferă alte băuturi sau chiar fructe.

  «Nu, când eram mai tineri, de obicei copiii mai mult. Dar acum la vârsta asta nu. Ceai sau cafea de dimineață, numai nu ciocolată caldă».

  «Ok, nu este băutura mea preferată, cu siguranță. Prefer mai mult cafeaua, decât ciocolată, ciocolata o prefer mai mult în stare solidă, ca gustare la cafea».

  «Nu servesc pentru că nu beau dulce, sunt mai mult amatoare de cafea. Dar ocazional servesc, dar nu este printre băuturile mele preferate».

  «Nu este o tradiție la noi să bei ciocolată calsă. Eu beau cafea și fac cacao, dar ciocolată, iată de asta calitativă».

  Potrivit specialiștilor, ciocolată caldă are o mulțime de beneficii. În secolul al XVII-lea, francezii tratau depresia sau chiar furia cu ciocolată caldă. Totodată, aceasta are o cantitate mult mai mică de grăsimi în comparație cu ciocolata clasică, solidă.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021