Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  ”Ziua Familiei” celebrată la MAI

  Ziua Internațională a Familiei e celebrată și-n cadrul structurilor de forță. Astăzi, în incinta Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ceremonia de decernare a diplomelor cu acest prilej. Șapte veterani căsătoriți de mai bine de 30 de ani, au primit mențiuni din partea ministrului, Pavel Voicu. Șeful de la MAI, le-a mulțumit bărbaților pentru activitatea prodigioasă, iar femeilor pentru răbdare și înțelegere.

  Dincolo de epoleți și uniforme sunt și ei tați, frați, bunici, și formează o familie. Astăzi, șapte veterani ai MAI au fost premiați cu diplome de onoare și au primit cadouri din partea instituției. Aceștia și-au ridicat premiile la braț cu soțiile alături de care au petrecut trei, patru și chiar cinci decenii. Ceremonia vine cu doar o zi înainte de marcarea Zilei Internaționale a Familiei și are drept scop fortificarea instituției familiei.

  În căsătorie avem 52 de ani, cinci luni și 16 zile. În minutile grele lăsam băiatul acasă și ieșeam cand ne chemau pe alarmă. Chiar și când era cutremur în 77. Copilul ne-a luat urmele, tot a lucrat în organele interne.
  Avem cu ce ne lăuda.

  Sunt mândru cu soția că am ajuns la vârsta de 50 de ani trăiți împreună. Am păstrat familia și în cele mai grele minute soția mi-a fost alături. A fost stâlpul familiei. Am educat doi copii, feciorul la fel este în organele de interne.

  La rândul său, ministrul în exercițiu al MAI, Pavel Voicu a susținut că soții care au reușit să păstreze relația și să trăiască umăr la umăr decenii la rând, sunt un exemplu demn de urmat atât pentru colegii de breaslă, cât și pentru întreaga societate.

  Pavel Voicu ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne

  Noi ne bucurăm foarte mult că avem familii puternice în cadrul Ministerului de Interne. Avem colegi care au trăiți împreună mai mult de 52 și 55 de ani, care nu au putut astăzi să vină. Noi i-am menționat pe ei pentru a încuraja crearea familiilor, nu doar în cadrul MAI, dar și-n țara noastră. Așa încât să fie armonie în familie, să se nască copii, să dezvoltăm țara noastră, Republica Moldova.

  Tot astăzi au fost onorați cu diplome cinci antrenori și cinci sportivi din cadrul MAI care au înregistrat performanțe la competițiile sportive internaționale.

  Timp de aproape 20 de ani am fost colaborator al Ministerului de Interne. Mai corect în trupele de carabinieri am fost antrenor superior a echipei sportive de performanță. În perioada asta am adus două medalii olimpice.
  Ultimile medalii olimpice au fost aduse de sportivii mei.

  Și recent, tot pot să spun, o lună în urmă la Cupa Mondială am ocupat locul trei. Fără suținerea Ministerului de Interne ar fi foarte greu.

  Mâine, angajații MAI urmează să viziteze mai multe familii ale colegilor de breaslă pentru a-i felicita cu Ziua Familiei. Este vorba despre familii cu mulți copii, cele care au adoptat copii și cuplurile în care ambii parteneri sunt angajați ai structurilor de forță.

  a-tv.md

  Copyright © 2021