Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ziua Apărătorului Patriei

  La data de 23 februarie, în Uniunea Sovietică era marcată Ziua Armatei şi Flotei Marine Militare Sovietice. Această zi continuă să fie sărbătoarea tuturor celor care au purtat însemnele militare sovietice, inclusiv a părinților, bunicilor și străbunicilor noștri. Cu această ocazie, la Complexul Memorial „Eternitate” de la Chișinău au avut loc depuneri a florilor. La ceremonie au participat ambasadorii Federației Ruse, Republicii Belarus, reprezentanți ai Ambasadei Azerbaidjanului, Consulatului General al Kazahstanului și Centrului Rus pentru Știință și Cultură.

  Astăzi, la mormântul soldaților necunoscuți, Memorialul ”Eternitate” din Chișinău și ”Flacăra Veșnică” au fost depuse coroane și flori. Cei prezenți au ținut și un minut de reculegere.

  Oleg Vasnețov, Ambasadorul Rusiei în RM

  ”Conaționalii noștri marchează această sărbătoare de mai mult de 10 ani. Din păcate, în fiecare familie, într-un fel sau altul, în orice perioadă a evenimentului istoric, acestea sunt asociate cu pierderi, victime, cu eroi și este profund simbolic că anume azi onorăm amintirea acestor eroi”

  În ciuda faptului că data de 23 februarie în Moldova nu este una oficială de sărbătoare și nu este marcată la nivel de stat, această zi a prins rădăcini în viața de zi cu zi a cetățenilor și este asociată de majoritatea populației cu ziua neoficială a tuturor bărbaților.

  a-tv.md

  Copyright © 2020