Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi: Viitorul statului este determinat de dorința tinerilor de a învăța, de a lucra și de a-și crește copiii în țara natală

  Președintele Parlamentului, membru al Comitetului Executiv Politic al Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi a ținut un discurs astăzi la careul solemn dedicat ultimului sunet pentru absolvenții de la liceul ”Nikolai Gogol” din capitală.

  Zinaida Greceanîi a remarcat că pentru elevi și profesori, această zi este una foarte specială, nimeni nu își putea imagina, cu doi ani în urmă, că posibilitatea de a organiza și desfășura careul școlar în regim real și nu virtual va deveni o mare realizare.
  Potrivit speakerului, acest an de studii a fost dificil pentru noi toți, dar în special pentru sistemul de învățământ.

  “Astăzi, adresăm cuvinte sincere de recunoștință profesorilor care, în condițiile limitate de studii la distanță, au reușit să păstreze legătura cu elevii, să le deschidă lumea mare și misterioasă a cunoașterii și să le cultive valori umane universale.

  Părinții și bunicii merită o recunoștință aparte, pentru că în contextul pandemiei și-au asumat responsabilitatea organizării parțiale a procesului educațional la domiciliu. În ultimul an, ei au devenit cei mai importanți asistenți și prieteni ai profesorilor în procesul educațional.

  Și desigur, fără efortul și străduința înșiși a elevilor, nu s-ar fi reușit nimic. Iar pentru absolvenți, anul acesta a fost cu adevărat o primă provocare în viața adultă. A fost un test de rezistență, perseverență, capacitate de a atinge obiectivele. A fost primul lor vaccin împotriva lenei, frustrării și descurajării”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

  Dar astăzi, continuând să respectăm măsurile de protecție, ne bucurăm de ocazia să fim împreună, să fim aproape, simțind sprijinul reciproc chiar și la distanță, a menționat speakerul.

  Ea a dorit absolvenților de astăzi să își găsească drumul în viață, să îmbrățișeze o profesie în care să se realizeze, să învețe să își atingă obiectivele și să-și iubească Patria.

  “Viitorul statului este determinat de dorința tinerilor de a învăța, de a lucra și de a-și crește copiii în țara natală. Sper că generația voastră va face Moldova prosperă!”, a spus Zinaida Greceanîi.

  socialistii.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Prezentă la Forumul Diplomației de la Antalya (ADF), Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a inaugurat panelul de discuții cu privire la sporirea eficienței organizațiilor regionale.

  POLITICA

  ”Parlamentarilor le revine un rol important în îmbunătățirea înțelegerii reciproce între țări, consolidarea democrației și a statului de drept”. Declarația a fost făcută, astăzi,...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi participă la prima ediție a Forumului Diplomației de la Antalya care se desfășoară, în perioada 18-20 iunie 2021, sub auspiciile...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a adresat Președintelui Parlamentului Republicii Islanda, Steingrίmur J. Sigfύsson, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței a...

  Copyright © 2021