Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi va participa la cel de-al 13-lea Summit al Femeilor Președinți de Parlament din Țările Membre ale Uniunii Interparlamentare

  Speakerul Zinaida Greceanîi va participa la cel de-al 13-lea Summit al femeilor Președinți de Parlament din țările membre ale Uniunii Interparlamentare (UIP). Summit-ul este organizat de UIP în colaborare cu Parlamentul Austriei și Organizația Națiunilor Unite și se desfășoară, pe 17-18 august, în regim de teleconferință.

  În cadrul Summit-ului femeilor Speakeri vor fi discutate și identificate acțiuni colective și individuale necesare pentru intensificarea egalității între bărbați și femei, în contextul celei de- 25-a aniversări a Declarației și a Platformei de acțiune de la Beijing. Agenda este concentrată, în special, asupra domeniilor prioritare în care este nevoie de acțiuni îndrăznețe: schimbările climatice, abilitarea economică și incluziunea financiară a femeilor, combaterea și prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor.

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, va veni cu un mesaj în fața participanților la reuniune.

  Summit-ul femeilor Speakeri din țările membre ale UIP precedă Cea de-a 5-a conferință mondială a Președinților de Parlament, care va avea loc pe 19-20 august curent.

  UIP reprezintă cel mai mare for interparlamentar din lume. Un sfert din toți membrii Parlamentelor UIP sunt femei.

  socialistii.md

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, astăzi, cu Sándor Szabó, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a discutat cu omologul său din Republica Turcia, Mustafa Şentop. Au fost abordate aspecte privind cooperarea între Republica Moldova și...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer.

  POLITICA

  Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei diplomatului:

  Copyright © 2020