Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi va participa la cea de-a cincea Conferință mondială a Președinților de Parlament

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, va participa la Cea de-a cincea Conferință mondială a Președinților de Parlament care se va desfășura online în zilele de 19-20 august.

  Tematica din acest an a summitului este liderismul parlamentar pentru un multilateralism mai eficient care să ofere pace și dezvoltare durabilă oamenilor și planetei.

  În cadrul Conferinței, Zinaida Greceanîi va avea un discurs cu genericul ”Mobilitatea umană: provocări, oportunități și soluții”, în care va vorbi despre migrație, în special, migrația de muncă. Speakerul se va referi la politicile promovate de autoritățile din Moldova pentru buna gestionare a migrației de muncă, orientate spre reîntoarcerea cetățenilor, precum și la cooperarea dintre țările de origine, tranzit și destinație.

  Conferința mondială a speakerilor este organizată de Uniunea Interparlamentară (UIP) în cooperare cu ONU și Parlamentul Austriei. Reuniunea își va ține lucrările în șase limbi oficiale ale ONU (arabă, chineză, engleză, franceză, rusă, spaniolă) și în germană – limba țării gazdă.

  UIP este organizația globală a Parlamentelor naționale. Activitatea acesteia a fost lansată în 1889 cu scopul promovării păcii prin diplomație și dialog parlamentar. Astăzi, Uniunea Interparlamentară întrunește 179 de Parlamente și 13 membri asociați.

  socialiștii.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, alți membri ai Legislativului au participat la acțiunile prilejuite de Ziua Memoriei și Recunoștinței, astăzi fiind omagiați veteranii...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În contextul situației alarmante privind răspândirea pandemiei COVID-19 și ținând cont de înregistrarea în Republica Moldova a mai multor tipuri de vaccin anticoronavirus, Președintele...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Mesaj de felicitare al Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, de Ziua Mărțișorului:

  ALEGEREA EDITORILOR

  „Stimată Doamna Guvernator, Cu prilejul Zilei Dumneavoastră de naștere Vă adresez cele mai calde și sincere felicitări, împreună cu urări de mulți ani cu...

  Copyright © 2020