Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi: Tricolorul ne unește în cele mai importante momente din soarta Republicii Moldova

  Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova:

  Drapelul național, stema și imnul sunt simbolurile oricărui stat suveran și reflectă istoria, cultura, spiritul și identitatea poporului.

  Tricolorul ne unește în cele mai importante momente din soarta Republicii Moldova, el însoțește victoriile sportive și succesele culturale, de el sunt legate năzuințele noastre pașnice.

  De atitudinea fiecărui cetățean depinde sporirea autorității simbolurilor naționale în lume, respectului pentru Drapel, pentru Stemă, pentru statul independent și suveran Republica Moldova.

  Patriotismul, simțul  datoriei civice și responsabilității pentru viitorul țării trebuie educat de la cea mai fragedă vârstă. Știu că în grădinițele, gimnaziile și liceele din țară, astăzi, au loc ore educative dedicate simbolurilor statului. Sunt sigură că aceste eforturi se vor solda cu rezultate frumoase, cu edificarea unei generații de tineri care să fie încrezuți în perspectivele statului nostru și să dorească să contribuie la prosperarea lui.

  Felicit toți cetățenii cu ocazia acestei sărbători și îi îndemn să fie mândri de simbolurile statului, oriunde s-ar afla, iar măreția Drapelului nostru să crească odată cu dezvoltarea țării și creșterea bunăstării poporului Republicii Moldova.

  Doresc fiecărei familii din țara noastră fericire, energie inepuizabilă și noi realizări pentru binele Patriei noastre dragi!

  multimedia.parlament.md

  Facebook

  SOCIAL

  Astăzi se împlinesc 20 de ani de la atentatele teroriste din New York și Washington. Președintele PSRM, Igor Dodon, a venit cu un mesaj...

  SOCIAL

  Creștinii ortodocși prăznuiesc astăzi Tăierea Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, cunoscut și sub numele de Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului nostru Iisus Hristos. Cu ocazia...

  SOCIAL

  „Dragi copii și profesori, vă felicit cu prilejul revenirii în instituțiile educaționale din municipiul Chișinău și vă doresc un an plin de cunoștințe. La...

  POLITICA

  Remarca a venit în contextul în care un vicepreședinte PAS al Comisiei pentru drepturile omului și relații interetnice a convocat comisia în ședință, fără...

  Copyright © 2021