Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Zinaida Greceanîi: Trebuie să avem grijă de pămîntul nostru binecuvîntat și de oamenii săi truditori

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Președintele Partidului Socialiștilor a adresat astăzi un mesaj cu ocazia Zilei Vinului:

  Tradiția frumoasă și unică a moldovenilor de a organiza, la începutul lunii octombrie, Ziua Națională a Vinului, continuă să se dezvolte.

  Chiar dacă anul acesta evenimentele festive se desfășoară mai mult în mediul virtual, Ziua Națională a Vinului rămîne în calendarul țării ca o sărbătoare de suflet a moldoveanului.

  Legenda spune că vița de vie este mică și slabă, dar sucul strugurilor întărește pe cei slabi și răcorește pe cei însetați. Sute de ani poporul nostru se dedică cultivării acestei plante divine, absorbind din ea energia, blîndețea și generozitatea. Pînă și pe hartă, Republica Moldova are forma unui strugure, de parcă demonstrează lumii întregi că este mîndră de importanta și nobila industrie a vinificației.

  Trebuie să avem grijă de pămîntul nostru binecuvîntat și de oamenii săi truditori. Conducerea țării a venit în sprijinul agricultorilor, lansînd măsuri de compensare a pierderilor pentru anul 2020, inclusiv pentru plantații de viță de vie. De asemenea, în sesiunea curentă Parlamentul a adoptat Legea privind asigurarea subvențională a riscurilor de producție în agricultură, pentru a stimula accesul fermierilor la asigurările în agricultură și a le proteja interesele în procesul de asigurare. Examinăm și alte măsuri de susținere a agricultorilor și producătorilor autohtoni.

  Ne dorim ca Republica Moldova să prospere. Poporul nostru merită o viață bună, așa cum este gustul strugurilor copți, scăldați în razele soarelui și în grija gospodarului.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  Președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, membru al Comisiei de control al finanțelor publice, reprezintă, marți, Legislativul de la Chișinău la reuniunea...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Aflată la Sankt-Petersburg cu ocazia participării la Cel de-al treilea Forum Euroasiatic al Femeilor, președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi,...

  POLITICA

  Nu umblați cu nasul pe sus, dar apucați-vă de rezolvat criza energetică. Acest mesaj le-a transmis liderul PSRM, Igor Dodon, reprezentanților PAS.

  POLITICA

  Președintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a discutat cu Pia Kauma, Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a OSCE. Întrevederea a avut loc la...

  Copyright © 2021