Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Zinaida Greceanîi: Trebuie să avem grijă de pămîntul nostru binecuvîntat și de oamenii săi truditori

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Președintele Partidului Socialiștilor a adresat astăzi un mesaj cu ocazia Zilei Vinului:

  Tradiția frumoasă și unică a moldovenilor de a organiza, la începutul lunii octombrie, Ziua Națională a Vinului, continuă să se dezvolte.

  Chiar dacă anul acesta evenimentele festive se desfășoară mai mult în mediul virtual, Ziua Națională a Vinului rămîne în calendarul țării ca o sărbătoare de suflet a moldoveanului.

  Legenda spune că vița de vie este mică și slabă, dar sucul strugurilor întărește pe cei slabi și răcorește pe cei însetați. Sute de ani poporul nostru se dedică cultivării acestei plante divine, absorbind din ea energia, blîndețea și generozitatea. Pînă și pe hartă, Republica Moldova are forma unui strugure, de parcă demonstrează lumii întregi că este mîndră de importanta și nobila industrie a vinificației.

  Trebuie să avem grijă de pămîntul nostru binecuvîntat și de oamenii săi truditori. Conducerea țării a venit în sprijinul agricultorilor, lansînd măsuri de compensare a pierderilor pentru anul 2020, inclusiv pentru plantații de viță de vie. De asemenea, în sesiunea curentă Parlamentul a adoptat Legea privind asigurarea subvențională a riscurilor de producție în agricultură, pentru a stimula accesul fermierilor la asigurările în agricultură și a le proteja interesele în procesul de asigurare. Examinăm și alte măsuri de susținere a agricultorilor și producătorilor autohtoni.

  Ne dorim ca Republica Moldova să prospere. Poporul nostru merită o viață bună, așa cum este gustul strugurilor copți, scăldați în razele soarelui și în grija gospodarului.

  socialistii.md

  Facebook

  SOCIAL

  În legătură cu acțiunea de protest care se desfășoară în scuarul Parlamentului Republicii Moldova, forțele de ordine au sarcina de a desfășura acțiuni de...

  Noutăţi

  Astăzi, în debutul ședinței plenare a Parlamentului, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, a rostit un discurs cu prilejul deschiderii sesiunii de...

  Noutăţi

  Casa Regală a anunțat ieri, 8 septembrie, decesul Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Șefa statului, Maia...

  Noutăţi

  Vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea a participat astăzi la careul solemn dedicat Zilei Cunoștințelor, care a avut loc la liceul Teoretic...

  Copyright © 2021