Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Zinaida Greceanîi și Gabriela Cuevas Barron au constatat un bun progres în dialogul dintre Moldova și UIP

  ”Vizita Dumneavoastră în Republica Moldova este pentru noi o onoare deosebită. Este prima vizită a Președintelui Uniunii Interparlamentare și apreciem mult acest fapt”, a declarat Speakerul Zinaida Greceanîi, la întâlnirea cu Președintele Uniunii Interparlamentare (UIP), Gabriela Cuevas Barron.

  La întrevedere a fost constatat un bun progres în dialogul dintre Parlamentul Moldovei și Uniunea Interparlamentară. În special, a fost apreciată dinamizarea colaborării în contextul Celui de-al 13-a Summit al Femeilor Președinți de Parlament și Celei de-a 5-a Conferință Mondială a Președinților de Parlament din august anul curent, la care, recent, a participat Zinaida Greceanîi.

  Totodată, părțile au exprimat determinarea reciprocă pentru extinderea continuă a colaborării în cadrul UIP.

  În special, Președintele Parlamentului a menționat importanța valorificării mai ample a platformei acestei organizații globale în promovarea obiectivului de creștere a volumului investițiilor țărilor donatoare în statele de proveniență a migranților. ”Atragerea investițiilor va permite acestor state asigurarea creșterii economice durabile, crearea de noi locuri de muncă, utilizarea valorii adăugate a migranților la revenirea în țară”, a declarat Zinaida Greceanîi.

  La rândul său, Gabriela Cuevas Barron a mulțumit Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pentru susținerea acordată în calitate de candidat la postul de Președinte al UIP și în timpul exercitării acestui mandat.

  Președinta Uniunii Interparlamentare a accentuat că Moldova, Parlamentul țării poate conta pe sprijinul său în calitate de prieten al țării noastre.
  Gabriela Cuevas Barron a subliniat că a fost impresionată de frumusețea Republicii Moldova și de mărinimia oamenilor ei, remarcând că țara noastră va rămâne în inima sa.

  În calitate de membru al Camerei Deputaților a Congresului Uniunii al Statelor Unite Mexicane, Gabriela Cuevas Barron a exprimat interesul pentru extinderea cooperării cu țările din Europa, inclusiv cu Republica Moldova.

  Acest obiectiv a fost împărtășit de Zinaida Greceanîi care s-a arătat interesată de promovarea reciprocă mai activă a investițiilor celor două state și a exprimat speranța pentru revenirea cât mai rapidă la mobilitatea de până la COVID-19.

  ”Mă bucur că Republica Moldova și-a găsit în persoana Dumneavoastră un bun prieten în Mexic”, a conchis Zinaida Greceanîi.

  Vizita la Chişinău a Președintelui UIP reprezintă o premieră pentru Republica Moldova şi vine ca urmare a invitației adresate de către Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

  Republica Moldova a devenit membru al Uniunii Interparlamentare în 1992.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  Președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, membru al Comisiei de control al finanțelor publice, reprezintă, marți, Legislativul de la Chișinău la reuniunea...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Aflată la Sankt-Petersburg cu ocazia participării la Cel de-al treilea Forum Euroasiatic al Femeilor, președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi,...

  POLITICA

  Președintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a discutat cu Pia Kauma, Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a OSCE. Întrevederea a avut loc la...

  POLITICA

  Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a ținut astăzi un discurs la ședința în plen a celui de-al Treilea Forum Eurasiatic al...

  Copyright © 2021