Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Zinaida Greceanîi și Gabriela Cuevas Barron au constatat un bun progres în dialogul dintre Moldova și UIP

  ”Vizita Dumneavoastră în Republica Moldova este pentru noi o onoare deosebită. Este prima vizită a Președintelui Uniunii Interparlamentare și apreciem mult acest fapt”, a declarat Speakerul Zinaida Greceanîi, la întâlnirea cu Președintele Uniunii Interparlamentare (UIP), Gabriela Cuevas Barron.

  La întrevedere a fost constatat un bun progres în dialogul dintre Parlamentul Moldovei și Uniunea Interparlamentară. În special, a fost apreciată dinamizarea colaborării în contextul Celui de-al 13-a Summit al Femeilor Președinți de Parlament și Celei de-a 5-a Conferință Mondială a Președinților de Parlament din august anul curent, la care, recent, a participat Zinaida Greceanîi.

  Totodată, părțile au exprimat determinarea reciprocă pentru extinderea continuă a colaborării în cadrul UIP.

  În special, Președintele Parlamentului a menționat importanța valorificării mai ample a platformei acestei organizații globale în promovarea obiectivului de creștere a volumului investițiilor țărilor donatoare în statele de proveniență a migranților. ”Atragerea investițiilor va permite acestor state asigurarea creșterii economice durabile, crearea de noi locuri de muncă, utilizarea valorii adăugate a migranților la revenirea în țară”, a declarat Zinaida Greceanîi.

  La rândul său, Gabriela Cuevas Barron a mulțumit Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pentru susținerea acordată în calitate de candidat la postul de Președinte al UIP și în timpul exercitării acestui mandat.

  Președinta Uniunii Interparlamentare a accentuat că Moldova, Parlamentul țării poate conta pe sprijinul său în calitate de prieten al țării noastre.
  Gabriela Cuevas Barron a subliniat că a fost impresionată de frumusețea Republicii Moldova și de mărinimia oamenilor ei, remarcând că țara noastră va rămâne în inima sa.

  În calitate de membru al Camerei Deputaților a Congresului Uniunii al Statelor Unite Mexicane, Gabriela Cuevas Barron a exprimat interesul pentru extinderea cooperării cu țările din Europa, inclusiv cu Republica Moldova.

  Acest obiectiv a fost împărtășit de Zinaida Greceanîi care s-a arătat interesată de promovarea reciprocă mai activă a investițiilor celor două state și a exprimat speranța pentru revenirea cât mai rapidă la mobilitatea de până la COVID-19.

  ”Mă bucur că Republica Moldova și-a găsit în persoana Dumneavoastră un bun prieten în Mexic”, a conchis Zinaida Greceanîi.

  Vizita la Chişinău a Președintelui UIP reprezintă o premieră pentru Republica Moldova şi vine ca urmare a invitației adresate de către Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

  Republica Moldova a devenit membru al Uniunii Interparlamentare în 1992.

  socialistii.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în aceste...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi va participa la Forumul Diplomației de la Antalya care se va desfășura în perioada 18-20 iunie 2021, sub auspiciile Președintelui...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Zinaida Greceanîi se află astăzi într-o vizită în municipiul Bălți.

  POLITICA

  Președintele Parlamentului, candidat pentru funcția de deputat pe lista Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit astăzi cu locuitorii din raionul...

  Copyright © 2021