Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu Președintele Senatului Parlamentului Republicii Uzbekistan, Tanzila Narbaeva

  Zinaida Greceanîi, Președintele Legislativului s-a întâlnit, astăzi, cu Tanzila Narbaeva, Președintele Senatului Parlamentului Republicii Uzbekistan în cadrul lucrărilor celei de-a 52-a sesiune plenară a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AIP CSI), desfășurată în perioada 15-16 aprilie curent, la Sankt Petersburg, Federația Rusă.

  Oficialii au făcut un schimb de opinii despre situația pandemică globală și din cele două state, experiența și modalitățile de luptă împotriva infecției cu noul coronavirus, inclusiv importanța vaccinării populației. Un alt subiect abordat a fost colaborarea bilaterală, inclusiv pe filieră parlamentară.

  Potrivit speakerului, prima ședință a Grupului de prietenie cu ţările Asiei Centrale din cadrul Legislativului Republicii Moldova va avea loc la 21 aprilie curent, în format de videoconferință. Acesta este condus de deputatul Bogdat Țîrdea și include parlamentari din Republica Uzbekistan, Republica Kazahstan, Republica Kârgâză, Republica Tadjikistan, Turkmenistan și 30 de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, din diferite fracțiuni și grupuri parlamentare.

  La rândul său, Tanzila Narbaeva a salutat această inițiativă și a pledat pentru intensificarea relațiilor bilaterale între cele două state, la toate nivelele.  În context, a lansat Președintelui Parlamentului Republicii Moldova invitația de a vizita Republica Uzbekistan.

  Din delegația Parlamentului Republicii Moldova fac parte vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, membrul delegației naționale la AIP CSI, Bogdat Țîrdea și Secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu.

  Adunarea Interparlamentară a CSI a fost creată la 27 martie 1992 și include Parlamentele a 10 țări membre ale CSI, precum  Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Republica Kârgâză, Moldova, Federația Rusă, Tadjikistan, Uzbekistan și Ucraina. Sediul organizației se află în orașul Sankt Petersburg, Federația Rusă.

  multimedia.parlament.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit cu Asaf Hajiyev, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu membrii delegației Adunării Federale a Federației Ruse, care se află într-o vizită în...

  POLITICA

  Membrii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și Partidului Comuniștilor din Republica Moldova din Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor s-au întâlnit, astăzi, cu...

  POLITICA

  În calitate de președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

  Copyright © 2021