Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Zinaida Greceanîi: În spatele fiecărei cifre a bugetului se află vieți omenești

  În condițiile crizei provocate de pandemie, pentru care nimeni în lume nu era pregătit, Guvernul a asigurat o anumită stabilitate: nu au existat întîrzieri în plata salariilor, a ajutorului social, se realizează toate programele incluse în buget. Acest lucru a fost declarat de Președintele Parlamentului Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi, care a vorbit despre raportul premierului Ion Chicu prezentat în Parlament la 20 iulie.

  „Chiar și în această etapă dificilă, cînd bugetul a pierdut circa 4 miliarde de lei din venituri, a fost încă posibil să se asigure beneficii sociale, finanțarea ritmică a tuturor instituțiilor bugetare, să majoreze asistența socială, să ajute agenții economici și să promoveze proiecte de infrastructură. În plus, s-a reușit să se ajungă la un acord cu partenerii externi și să primim asistență financiară”, a spus Zinaida Greceanîi.

  În același timp, speakerul a menționat că afirmațiile opoziției, care au fost exprimate luni, în timpul discuției privind moțiunea de cenzură împotriv Guvernului, nu au fost justificate, întrucît toate s-au redus la o solicitare de alocare a mai mulți bani.

  Zinaida Greceanîi a amintit despre articolul 132 din Constituția Republicii Moldova, care prevede că orice propunere de alocare a fondurilor bugetare trebuie să aibă susținere financiară.

  „Este greșit să tai din buget cheltuielile pentru ceva și să majorezi pentru altceva, pentru că în spatele fiecărei cifre se află vieți omenești. Bugetul pentru acest an a fost aprobat, a fost revizuit în aprilie, multe cheltuieli care nu au prioritate au fost deja reduse în toate departamentele cu aproximativ 10%, inclusiv bugetul parlamentar cu aproximativ 15 milioane de lei”, a spus speakerul.

  În același timp, potrivit ei, grupul Pro Moldova s-a prezentat luni cu 16 inițiative simultane, a căror implementare necesită fonduri uriașe, însă nici una dintre acestea nu este prevăzută cu surse financiare.

  socialiștii.md

  Facebook

  POLITICA

  Deputații PAS s-au arătat deranjați de agenda plină de proiecte a ședinței Legislativului. Parlamentarii din partidul Maiei Sandu au replicat în plen că ordinea...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut marți o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în țara noastră, Marko Shevcenko, a relatat pentru MOLDPRES Direcția...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov.

  POLITICA

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, reiterează interesul forului legislativ de a promova agendă necesară oamenilor și cheamă deputații să se abțină de la obstrucționarea votării...

  Copyright © 2020