Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Zinaida Greceanîi a răspuns la atacurile Ruxandei Glavan: Actuala conducere a Ministerului Sănătății face tot posibilul ca resursele bugetare să fie gestionate rațional

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, susține că actuala conducere a Ministerului Sănătății face tot posibilul ca resursele bugetare să fie gestionate rational, la fel ca și ajutoarele umanitare care vin în Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NTV Moldova, în contextul unor atacuri ale fostului ministru al Sănătății, Ruxanda Glavan.

  “Actuala conducere a Ministerului Sănătății face tot posibilul ca resursele bugetare să fie gestionate rațional, la fel ca și ajutoarele umanitare care vin în Republica Moldova, în contextul pandemiei de coronavirus. Ministerul Sănătății are o politică transparentă, iar dacă doamna Glavan critică activitatea instituției, să o facă, probabil nu are nimic altceva de făcut”, a declarat Zinaida Greceanîi.

  Anterior, și premierul Ion Chicu a invitat-o pe deputatul Pro Moldova, Ruxanda Glavan, fost ministru al Sănătății, să renunțe la acrobații și să recunoască că a blocat de patru ori inițiativa Guvernului de dublare a salariilor pentru toți angajații din sistemul medical.

  ”De patru ori am venit în Parlament să vă rog să aprobați majorarea cu 30% a salariilor din 1 septembrie și de patru ori ați fugit. Aceasta este grija dumneavoastră reală pentru sistemul medical. Restul acrobațiilor dumneavoastră, rog, să le lăsați pentru altcineva”, a remarcat Chicu, în cadrul dezbaterilor asupra moțiunii de cenzură împotriva actualului Cabinet de Miniștri.

  Precizăm că, în acest an, Guvernul a identificat 400 de milioane de lei pentru a majora salariile angajaților din Sănătate cu 30% de la 1 septembrie, următoarea majorare cu 30% se va produce la 1 ianuarie 2021 și încă cu 40% – de la 1 iulie 2021.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialiștii.md

  Facebook

  POLITICA

  Deputații PAS s-au arătat deranjați de agenda plină de proiecte a ședinței Legislativului. Parlamentarii din partidul Maiei Sandu au replicat în plen că ordinea...

  SOCIAL

  Alte 1691 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut marți o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în țara noastră, Marko Shevcenko, a relatat pentru MOLDPRES Direcția...

  SOCIAL

  În ultimele 24 de ore, au fost depistate alte 1215 cazuri noi de infectare cu COVID-19, din cele 2858 teste efectuate.

  Copyright © 2020