Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi: Declarația comună inaugurează o nouă etapă a colaborării molo-belaruse, în care Parlamentelor le revine un rol distinct

  Declarația comună privind colaborarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus vine să consolideze legăturile tradiționale bune dintre țările și popoarele noastre. În același timp, documentul inaugurează o nouă etapă în cooperarea moldo-belarusă, în care Parlamentelor le revine un rol distinct.

  Despre aceasta a declarat Președintele Parlamentului Republicii Moldova în discursul rostit la dineul oficial oferit, în seara zilei de ieri, de Camera Reprezentanților Adunării Naționale a Republicii Belarus, cu ocazia vizitei oficiale a delegației Parlamentului Republicii Moldova.

  ”Urmărim cu atenție dezvoltarea progresivă a Belarusului în sectoarele industriei, serviciilor și agriculturii. Experiența implementării modelului economiei de piață orientat social, care și-a dovedit eficacitatea în Republica Belarus, este foarte utilă”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

  Speakerul a remarcat că această creștere impresionantă se bazează, în primul rând, pe înșiși cetățenii din Republica Belarus – oameni responsabili și muncitori.

  ”Vedem că aceste succese sunt obținute pe fundalul unor tensiuni interne și al unei situații internaționale extrem de dificile și dorim sincer Republicii Belarus și întregului popor belarus pace, înțelegere, respect pentru dreptul său suveran de a-și realiza în mod independent treburile interne și cursul politicii externe”, a menționat Zinaida Greceanîi.

  În concluzie, Președintele Parlamentului a declarat că atât bucuriile cât și îngrijorările belarușilor sunt împărtășite sincer de moldoveni, accentuând importanța susținerii reciproce în această perioadă dificilă.

  multimedia.parlament.md

  SOCIAL

  Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, adresat de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge:

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în aceste...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi va participa la Forumul Diplomației de la Antalya care se va desfășura în perioada 18-20 iunie 2021, sub auspiciile Președintelui...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Zinaida Greceanîi se află astăzi într-o vizită în municipiul Bălți.

  Copyright © 2021