Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Zinaida Greceanîi a ținut un discurs la ședința celui de-al treilea Forum Eurasiatic al Femeilor

  Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a ținut astăzi un discurs la ședința în plen a celui de-al Treilea Forum Eurasiatic al Femeilor, care se desfășoară la Sankt Petersburg, în perioada 11-16 octombrie.

  Zinaida Greceanîi a menționat că în condițiile de pandemie și de restricții provocate de aceasta, rolul Femeii se resimte ca niciodată până acum: „În actualele constrângeri rolul femeilor este resimțit ca niciodată, în mare parte din cauza faptului că femeile sunt antrenate în prim plan, în marea majoritate a activităților”.

  Deputatul a atras atenția asupra faptului că anume femeile au fost primele care au luat asupra lor lovitura puternică în perioada pandemiei, pentru că anume ele constituie cea mai mare parte a personalului medical. Anume femeile salvează sistemul educațional în perioada pandemiei. Și cu această povară colosală, femeile au grijă de familie, educă copiii și fac tot posibilul pentru a-i susține pe cei dragi.

  Zinaida Greceanîi a mai menționat rolul femeilor manageri, subliniind faptul că femeile care nu dețin cunoștințe și profesionalism n-ar trebui să fie desemnate în funcții de conducere ca un tribut adus modei europene și în detrimentul bunului simț.

  „Ne-am dori ca nivelul democrației într-o societate să fie evaluat prin calitatea activității pe care o desfășoară femeile și nu prin numărul lor în conducerea unei sau altei ramuri”, a spus președintele fracțiunii parlamentare.

  Zinaida Greceanîi a ținut să accentueze că Republica Moldova are multe femei remarcabile, talentate, celebre, care sunt mândria țării noastre, în diverse domenii: artă, educație, medicină, știință, muzică, sport etc.

  ”Apreciem contribuția lor la dezvoltarea țării noastre, mai ales în această perioadă dificilă pentru toată lumea, și le spunem ”Mulțumesc!”, a conchis Zinaida Greceanîi.

  socialistii.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Deputatul din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Voronin, ex-președintele țării, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că anul 2022 a fost...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele fracțiunii BCS, Zinaida Greceanîi, a prezentat totalurile activității fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în cadrul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului. Zinaida Grechanîi a...

  Noutăţi

  Astăzi, Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreședinte al Parlamentului RM, alături de Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au avut o...

  POLITICA

  Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a BCS a susținut un briefing în cadrul căruia a menționat că majoritatea parlamentară ignoră inițiativele legislative înaintate de...

  Copyright © 2021