Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Zinaida Greceanîi a ținut un discurs la ședința celui de-al treilea Forum Eurasiatic al Femeilor

  Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a ținut astăzi un discurs la ședința în plen a celui de-al Treilea Forum Eurasiatic al Femeilor, care se desfășoară la Sankt Petersburg, în perioada 11-16 octombrie.

  Zinaida Greceanîi a menționat că în condițiile de pandemie și de restricții provocate de aceasta, rolul Femeii se resimte ca niciodată până acum: „În actualele constrângeri rolul femeilor este resimțit ca niciodată, în mare parte din cauza faptului că femeile sunt antrenate în prim plan, în marea majoritate a activităților”.

  Deputatul a atras atenția asupra faptului că anume femeile au fost primele care au luat asupra lor lovitura puternică în perioada pandemiei, pentru că anume ele constituie cea mai mare parte a personalului medical. Anume femeile salvează sistemul educațional în perioada pandemiei. Și cu această povară colosală, femeile au grijă de familie, educă copiii și fac tot posibilul pentru a-i susține pe cei dragi.

  Zinaida Greceanîi a mai menționat rolul femeilor manageri, subliniind faptul că femeile care nu dețin cunoștințe și profesionalism n-ar trebui să fie desemnate în funcții de conducere ca un tribut adus modei europene și în detrimentul bunului simț.

  „Ne-am dori ca nivelul democrației într-o societate să fie evaluat prin calitatea activității pe care o desfășoară femeile și nu prin numărul lor în conducerea unei sau altei ramuri”, a spus președintele fracțiunii parlamentare.

  Zinaida Greceanîi a ținut să accentueze că Republica Moldova are multe femei remarcabile, talentate, celebre, care sunt mândria țării noastre, în diverse domenii: artă, educație, medicină, știință, muzică, sport etc.

  ”Apreciem contribuția lor la dezvoltarea țării noastre, mai ales în această perioadă dificilă pentru toată lumea, și le spunem ”Mulțumesc!”, a conchis Zinaida Greceanîi.

  socialistii.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Aflată la Sankt-Petersburg cu ocazia participării la Cel de-al treilea Forum Euroasiatic al Femeilor, președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi,...

  POLITICA

  Președintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a discutat cu Pia Kauma, Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a OSCE. Întrevederea a avut loc la...

  POLITICA

  Zinaida Greceanîi, președintele Grupului național la Uniunea Interparlamentară (UIP), membru al Delegației parlamentare la Adunarea Interparlamentară a CSI (AIP CSI), va reprezenta Parlamentul Republicii...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a transmis mai multe mesaje de mulțumire Președinților instituțiilor parlamentare sau interparlamentare care și-au delegat misiuni pentru monitorizarea alegerilor parlamentare...

  Copyright © 2021