Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi a ținut un discurs la Conferința internațională în problema provocărilor globale ale pandemiei (VIDEO)

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a ținut un discurs la Conferința internațională ”Provocările și amenințările globale în contextul pandemiei COVID-19: terorismul și extremismul violent”. În alocuțiunea sa, Zinaida Greceanîi s-a referit la amenințările psihologice în societate, pe care le generează stresul legat de pandemie.

  ”În spatele unor probleme sanitare și socio-economice uriașe, nu estimăm cu deplina seriozitate o altă amenințare evidentă – schimbările tectonice în conștiința societăților. Oboseala, stresul și neîncrederea în revenirea la viața normală într-un viitor previzibil – toate acestea afectează psihicul oamenilor”, a menționat Speakerul.

  În opinia sa, există riscuri sporite de utilizare a COVID-19 în interesul grupurilor extremiste, iar tinerii sunt mai vulnerabili, deoarece o mare parte a timpului îl petrec în mediul online care poate fi teren fertil pentru manipulare și incitare.

  Speakerul este de opinia că statele trebuie să adopte o abordare comună, cuprinzătoare și echilibrată, bazată pe drepturile omului, pentru diminuarea riscurilor extremismului. Iar în acest sens este imperativă cooperarea transnațională, schimbul de informații și de experiență. Președintele Legislativului a accentuat rolul important al Adunării Interparlamentare a CSI în facilitarea dialogului dintre statele-membre în problemele de actualitate.

  ”Este imposibil să lupți pentru supraviețuirea fizică și morală a omenirii, îngrădindu-te de lume. Noi, țările mici, cunoaștem acest lucru foarte bine”, a declarant Zinaida Greceanîi.

  Speakerul a împărtășit experiența țării noastre în prevenirea fenomenelor extremiste: Parlamentul a aprobat, în prima lectură, un proiect de lege care înăsprește sancționarea și pedepsirea constituirii, aderării sau sprijinirii organizaţiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

  Evenimentul a avut loc în marja celei de-a 52-a sesiune plenară a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AIP CSI), desfășurată în perioada 15-16 aprilie curent, în Palatul Tavriceski din Sankt-Petersburg, fiind organizat în comun de AIP CSI, Adunarea Parlamentară a Mediteranei (APM), Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) și Oficiul Națiunilor Unite pentru Combaterea Terorismului (UNOCT).

  socialistii.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a transmis mai multe mesaje de mulțumire Președinților instituțiilor parlamentare sau interparlamentare care și-au delegat misiuni pentru monitorizarea alegerilor parlamentare...

  ALEGEREA EDITORILOR

  După ce s-au calmat spiritele electorale, iar componența viitorului Parlament este aproape evidentă, aș dori să adresez colegilor deputați din Legislatura a X-a sincere...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și-a dat votul pentru o echipă de profesioniști, care vor păstra statalitatea Republicii Moldova. Totodată, Greceanîi i-a îndemnat pe cetățeni...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Zinaida Greceanîi s-a întâlnit, astăzi, cu locuitorii satului Caracușenii...

  Copyright © 2021