Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi: Datoria noastră este să păstrăm memoria Holocaustului (VIDEO)

  Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, la Mitingul-requiem dedicat Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor Holocaustului:

  De câțiva ani, pe 27 ianuarie ne dăm întâlnire aici, la Monumentul „Victimelor fascismului”, pentru a comemora jertfele Holocaustului.

  Anume pe 27 ianuarie 1945 Armata Sovietică a eliberat deținuții lagărului de concentrare din Auschwitz. Puțini au putut supraviețui în urma calvarului mașinăriei naziste. Aproape 6 milioane de femei, bărbați, bătrâni, copii au fost uciși. A fost una din cele mai tragice pagini din istoria europeană.

  Din păcate, nici astăzi nu sunt conștientizate pe deplin ororile fasciste. Observăm, spre regret, în societate manifestări ale antisemitismului și urii. Aceste tendințe ne îngrijorează și ne arată cât de fragilă poate fi pacea.

  Republica Moldova întreprinde măsuri de prevenire și combatere a discursului urii. În decembrie 2020, Parlamentul a înăsprit legislația penală și contravențională pentru contracararea manifestărilor de intoleranță religioasă. Vom continua consolidarea cadrului normativ, încât fiecare persoană în țara noastră să se simtă în siguranță, liberă, și să fie tratată cu demnitate.

  Se zice că ”Somnul raţiunii naşte monştri”. Trebuie să curmăm orice încercare de a îndreptăți nazismul, în mediu real sau în cel virtual.

  De asemenea, este important să transmitem generației tinere adevărul despre crimele fasciste, pentru ca ele să nu se mai repete niciodată.

  parlament.multimedia.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, alți membri ai Legislativului au participat la acțiunile prilejuite de Ziua Memoriei și Recunoștinței, astăzi fiind omagiați veteranii...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În contextul situației alarmante privind răspândirea pandemiei COVID-19 și ținând cont de înregistrarea în Republica Moldova a mai multor tipuri de vaccin anticoronavirus, Președintele...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Mesaj de felicitare al Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, de Ziua Mărțișorului:

  ALEGEREA EDITORILOR

  „Stimată Doamna Guvernator, Cu prilejul Zilei Dumneavoastră de naștere Vă adresez cele mai calde și sincere felicitări, împreună cu urări de mulți ani cu...

  Copyright © 2020