Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi: Datoria noastră este să păstrăm memoria Holocaustului (VIDEO)

  Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, la Mitingul-requiem dedicat Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor Holocaustului:

  De câțiva ani, pe 27 ianuarie ne dăm întâlnire aici, la Monumentul „Victimelor fascismului”, pentru a comemora jertfele Holocaustului.

  Anume pe 27 ianuarie 1945 Armata Sovietică a eliberat deținuții lagărului de concentrare din Auschwitz. Puțini au putut supraviețui în urma calvarului mașinăriei naziste. Aproape 6 milioane de femei, bărbați, bătrâni, copii au fost uciși. A fost una din cele mai tragice pagini din istoria europeană.

  Din păcate, nici astăzi nu sunt conștientizate pe deplin ororile fasciste. Observăm, spre regret, în societate manifestări ale antisemitismului și urii. Aceste tendințe ne îngrijorează și ne arată cât de fragilă poate fi pacea.

  Republica Moldova întreprinde măsuri de prevenire și combatere a discursului urii. În decembrie 2020, Parlamentul a înăsprit legislația penală și contravențională pentru contracararea manifestărilor de intoleranță religioasă. Vom continua consolidarea cadrului normativ, încât fiecare persoană în țara noastră să se simtă în siguranță, liberă, și să fie tratată cu demnitate.

  Se zice că ”Somnul raţiunii naşte monştri”. Trebuie să curmăm orice încercare de a îndreptăți nazismul, în mediu real sau în cel virtual.

  De asemenea, este important să transmitem generației tinere adevărul despre crimele fasciste, pentru ca ele să nu se mai repete niciodată.

  parlament.multimedia.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele fracțiunii BCS, Zinaida Greceanîi, a prezentat totalurile activității fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în cadrul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului. Zinaida Grechanîi a...

  Noutăţi

  Astăzi, Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreședinte al Parlamentului RM, alături de Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au avut o...

  POLITICA

  Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a BCS a susținut un briefing în cadrul căruia a menționat că majoritatea parlamentară ignoră inițiativele legislative înaintate de...

  POLITICA

  Președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a făcut apel la consolidare și dialog, și a îndemnat-o pe șefa statului, Maia...

  Copyright © 2021