Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Zinaida Greceanîi a participat la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a participat, în dimineața zilei de astăzi, la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI). Evenimentul s-a desfășurat, în regim online, fiind moderat din Palatul Tavriceski, Sankt-Petersburg, de către Președintele Consiliului AIP CSI, Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, Valentina Matvienko.

  La întrunire a participat Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Hendrik Daems, care a informat membrii Consiliului despre domeniile de cooperare dintre Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și Adunarea Interparlamentară a CSI.

  Unul dintre subiectele centrale ale reuniunii a fost sprijinul legislativ pentru măsurile luate în statele membre CSI în legătură cu pandemia COVID-19. Informații la această temă au fost prezentate de către directorul Biroului regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, și președintele Consiliului de experți în sănătate pe lângă AIP CSI Iuri Șcerbuk.

  De asemenea, a fost discutată situația și perspectivele integrării economice în spațiul euroasiatic și asigurarea juridico-normativă a acestui proces. Cu un raport la acest subiect a venit Mihail Measnikovici, președintele Colegiului Comisiei economice eurasiatice.

  Totodată, au fost dezdătute chestiuni privind pregătirea pentru observarea alegerilor din țările CSI în 2021, crearea Consiliului de experți în știință și educație în cadrul AIP CSI ș.a.

  Reuniunea Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI a precedat cea de-a 51-a ședință plenară a Adunării Interparlamentare a CSI, care se desfășoară, pe parcursul zilei de astăzi, în format online.

  Adunarea Interparlamentară a CSI este constituită din instituțiile legislative a 10 țări membre ale Comunității Statelor Independente.

  socialistii.md

  POLITICA

  Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei diplomatului:

  ALEGEREA EDITORILOR

  Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii:

  SOCIAL

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a îndemnat cetățenii să întâmpine noul an cu încredere și optimism, astfel încât 2021 să fie plin de noutăți bune,...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În ultimii patru ani, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și-a consolidat semnificativ rândurile, devenind cea mai mare și cea mai influentă formațiune politică din...

  Copyright © 2020