Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Zinaida Greceanîi a participat la evenimentul de recepționare a unui lot de 250 mii doze de vaccin anticoronavirus, din China

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat, în dimineața zilei de astăzi, la evenimentul de recepționare a unui lot de vaccin anticoronavirus din Republica Populară Chineză.

  Lotul conține 150 de mii de doze de vaccin oferite de autoritățile chineze cu titlu gratuit și 100 de mii de doze procurate din fonduri bugetare ale Republicii Moldova, precum și materiale complementare.

  Vaccinurile au fost livrate ca urmare a solicitării Președintelui Parlamentului Republicii Moldova adresate Președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină Li Zhanshu, pe 4 martie anul curent.

  La evenimentul de recepționare a participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar  al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova Zhang Yinghong.

  În declarații pentru presă făcute la Aeroportul International Chișinău, Zinaida Greceanîi a mulțumit conducerii și poporului chinez pentru receptivitatea și promptitudinea cu care au reacționat la solicitarea sa. Deoarece Republica Moldova nu are capacități proprii de a produce vaccin anticoronavirus, atât vaccinurile donate cât și cele procurate ne vor permite să obținem mai rapid succes în depășirea pandemiei, a declarat Zinaida Greceanîi.

  Președintele Parlamentului a remarcat contribuția foarte importantă a Ambasadorului Republicii Populare Chineze Zhang Yinghong în realizarea acțiunii de livrare a vaccinurilor.

  Diplomatul chinez și-a exprimat speranța că vaccinurile și materialele complementare ajunse în dimineața zilei de astăzi din China la Chișinău vor contribui la atingerea obiectivelor Republicii Moldova în lupta cu pandemia.

  Ambasadorul a menționat că între Republica Populară Chineză și Republica Moldova există relații tradiționale de prietenie și că după declanșarea epidemiei țările noastre s-au sprijinit reciproc. China a acordat mai multe donații cu obiecte și soluții anti-epidemiologice necesare în lupta cu COVD-19. Iar evenimentul de astăzi confirmă prietenia strânsă între statele și popoarele noastre.

  În încheiere, Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a mulțumit piloților moldoveni care au asigurat transportarea bunurilor în siguranța, de la o distanță atât de mare.

  Amintim că sâmbătă, 24 aprilie, în Republica Moldova a ajuns un alt lot de vaccin oferit la rugămintea Președintelui Legislativului țării noastre, cu titlu gratuit, din Federația Rusă.

  multimedia.parlament.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Maia Sandu nu a binevoit să-l decoreze pe Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră, deși China,...

  LUMEA

  Peste 80.000 de persoane au fost evacuate în provincia chineză Sichuan (sud-vest) din cauza ploilor torenţiale şi a inundaţiilor, a relatat luni presa de...

  LUMEA

  Beijingul a anunţat miercuri o înăsprire a restricţiilor privind deplasarea în străinătate a cetăţenilor chinezi, într-un moment în care China se confruntă cu o...

  LUMEA

  Milioane de persoane au fost supuse duminică unui test de depistare a COVID-19 în mai multe mari oraşe din China pentru a se încerca...

  Copyright © 2021