Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi a participat la activitățile consacrate Zilei Victoriei: Veșnica recunoștință eroilor învingători, onoare și plecăciuni veteranilor!

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a participat, astăzi, la activităţile consacrate Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei, care au avut loc la Complexul memorial ”Eternitate” din capitală.

  Speakerul Zinaida Greceanîi și alți membri ai Legislativului țării au depus coroane și flori la Focul Veşnic, la Stela Eroilor Moldoveni, la plăcile comemorative și la Monumentul ”Maica Îndurerată” din cadrul Complexului memorial.

  Toți cei prezenți au ținut un minut de reculegere în memoria eroilor căzuți pentru apărarea Patriei.

  Astăzi, se împlinesc 76 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945.

  Președintele Forului Legislativ a menționat că 9 mai este un cadou pentru toți cei vii, și că datoria sfântă a fiecăruia este să păstreze memoria pentru fapta eroică a celor care au dobândit Marea Victorie.

  ”Promitem să păstrăm veșnică amintirea lor, să protejăm valorile pentru care au luptat și să le transmitem generațiilor viitoare. Trebuie să curmăm orice manifestare de atitudine batjocuritoare față de istoria și memoria sfântă a biruitorilor. Fascismul este fascism, și nicio tentativă de a îl îmbrăca într-o nouă ”morală” nu va fi în stare să-i ascundă esența monstruoasă și inumană. Veșnica recunoștință eroilor învingători, onoare și plecăciuni veteranilor!”, a declarat Zinaida Greceanîi.

  multimedia.parlament.md

  Facebook

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a adresat Președintelui Parlamentului Republicii Islanda, Steingrίmur J. Sigfύsson, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței a...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a avut astăzi întâlniri cu oamenii din mai multe...

  SOCIAL

  Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, adresat de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge:

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în aceste...

  Copyright © 2021