Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Zinaida Greceanîi a discutat cu Vicepreședintele AP OSCE

  Președintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a discutat cu Pia Kauma, Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a OSCE. Întrevederea a avut loc la Sankt-Petersburg, în cadrul Forumului Euroasiatic al Femeilor.

  În cursul întâlnirii, au fost discutate situația complicată creată în sistemul de drept din Republica Moldova. Zinaida Greceanîi a informat Vicepreședintele AP OSCE despre acțiunile represive și ilegale împotriva Procurorului General, Alexandru Stoianoglo.

  ”Reforma justiției a devenit doar un mit pentru Republica Moldova pentru care s-au cheltuit sume imense din bugetele statelor partenere de dezvoltare”, a menționat Zinaida Greceanîi.

  Totodată, s-a discutat situația privind lipsa de acțiuni din partea guvernării în ceea ce privește soluționarea problemei transnistrene, fapt care trezește îngrijorări serioase.

  De asemenea, au fost abordate acțiunile guvernării de instaurare a monopolului asupra instituțiilor de stat pe criterii de partid, de cele mai dese ori concursurile fiind încălcate, iar procesele de desfășurare a acestora – mimate. Unicul criteriu de numire în funcții a devenit apartenența politică la partidul de guvernare ”PAS”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

  S-a atras atenția asupra faptului că urmează alegeri anticipate locale și că opoziția mizează pe o concurență electorală sănătoasă, cu toate că deja se observă utilizarea masivă a resurselor administrative, precum și așteptări îngrijorătoare privind scoaterea ilegală din cursa electorală a concurenților electorali care  reprezintă opoziția.

  ”Un alt semnal serios de îngrijorare se exprimă prin faptul ca la momentul actual toată conducerea Comisiei Electorale Centrale, cât și membrii CEC sunt reprezentați doar de exponenții partidului de guvernământ, fapt ce constituie o sfidare a normelor democratice și împiedică opoziția să participe nestingherit la procesele electorale”, a subliniat Președintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

  socialistii.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, până la sfârşitul lunii noiembrie, Cod Portocaliu de creştere a nivelului apei în râul Nistru. Potrivit hidrologilor...

  Noutăţi

  Nivelul apei la Naslavcea a scăzut peste noapte cu 2,3 metri. Potrivit IGSU, în urma monitorizării efectuate pe parcursul ultimelor 24 de ore nu...

  Noutăţi

  Peste 90% din obiectivele din capitală au fost conectate la agentul termic. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul general al Societății pe...

  Noutăţi

  Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto  acuză controale ilegale și abuzuri față de transportatori. În cadrul unei acțiuni de sensibilizare pe care transportatorii...

  Copyright © 2021