Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Zinaida Greceanîi a discutat cu Vicepreședintele AP OSCE

  Președintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a discutat cu Pia Kauma, Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a OSCE. Întrevederea a avut loc la Sankt-Petersburg, în cadrul Forumului Euroasiatic al Femeilor.

  În cursul întâlnirii, au fost discutate situația complicată creată în sistemul de drept din Republica Moldova. Zinaida Greceanîi a informat Vicepreședintele AP OSCE despre acțiunile represive și ilegale împotriva Procurorului General, Alexandru Stoianoglo.

  ”Reforma justiției a devenit doar un mit pentru Republica Moldova pentru care s-au cheltuit sume imense din bugetele statelor partenere de dezvoltare”, a menționat Zinaida Greceanîi.

  Totodată, s-a discutat situația privind lipsa de acțiuni din partea guvernării în ceea ce privește soluționarea problemei transnistrene, fapt care trezește îngrijorări serioase.

  De asemenea, au fost abordate acțiunile guvernării de instaurare a monopolului asupra instituțiilor de stat pe criterii de partid, de cele mai dese ori concursurile fiind încălcate, iar procesele de desfășurare a acestora – mimate. Unicul criteriu de numire în funcții a devenit apartenența politică la partidul de guvernare ”PAS”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

  S-a atras atenția asupra faptului că urmează alegeri anticipate locale și că opoziția mizează pe o concurență electorală sănătoasă, cu toate că deja se observă utilizarea masivă a resurselor administrative, precum și așteptări îngrijorătoare privind scoaterea ilegală din cursa electorală a concurenților electorali care  reprezintă opoziția.

  ”Un alt semnal serios de îngrijorare se exprimă prin faptul ca la momentul actual toată conducerea Comisiei Electorale Centrale, cât și membrii CEC sunt reprezentați doar de exponenții partidului de guvernământ, fapt ce constituie o sfidare a normelor democratice și împiedică opoziția să participe nestingherit la procesele electorale”, a subliniat Președintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  Propunerile care au fost lansate, luni, de către Comitetul Politic Executiv al PSRM au fost discutate, în această seară, la ședința Consiliului Republican al...

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a publicat extrasul documentului de înregistrare al Asociației Obștești "Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă", pe care o va conduce în continuare....

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că își depune mandatul de deputat pentru a se dedica intereselor naționale și pentru a avea mai mult...

  POLITICA

  Igor Dodon renunță la funcția de președinte al PSRM, dar și la mandatul de deputat. Anunțul de ultima oră a fost făcut de liderul...

  Copyright © 2021