Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Zinaida Greceanîi a discutat cu Președintele Senatului Parlamentului Republicii Kazahstan

  Cooperarea interparlamentară, inclusiv la nivelul comisiilor permanente și a grupurilor de prietenie a fost subiectul discutat, astăzi, la întrevederea Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi cu Președintele Senatului Parlamentului Republicii Kazahstan, Ashimbayev Maulen Sagathanuly.

  Oficialii au evidențiat buna colaborare dintre Parlamentele statelor noastre și au fost de acord că aceasta trebuie dezvoltată în continuare. A fost remarcată cooperarea constructivă în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, inclusiv pe platforma AIP CSI.

  Zinaida Greceanîi a menționat interesul Republicii Moldova în dezvoltarea proiectelor investiționale moldo-kazahe și stabilirea platformelor de cooperare comercial-economică. ”Suntem determinați să utilizăm la maxim potențialul de cooperare în sfera comercială și economică”, a declarat Președintele Parlamentului.

  De asemenea, părțile au exprimat interesul reciproc pentru extinderea dialogului interparlamentar, a cooperării comercial-economice și a raporturilor interumane și relațiilor culturale.

  Discuția a avut loc în cadrul lucrărilor sesiunii Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AIP CSI), care se desfășoară la Sankt Petersburg.

  multimedia.parlament.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Majoritatea moldovenilor susțin că cel mai bine au trăit în perioada de guvernare a PCRM, când la cârma statului era Vladimir Voronin, Zinaida Greceanîi...

  SOCIAL

  Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei internaționale a asistenților medicali:

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a participat, astăzi, la activităţile consacrate Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei, care au...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi i-a felicitat pe cetățenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Victoriei:

  Copyright © 2020