Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Zinaida Greceanîi a discutat cu Președintele Parlamentului (Milli Majlis) Republicii Azerbaidjan, Sahiba Gafarova

  Republica Moldova și Azerbaidjan, în calitate de state multietnice, vor promova și face schimb de bune practici întru asigurarea eficientă a cadrului legal pentru respectarea drepturilor și libertăților culturilor etnice care locuiesc pe teritoriul celor două state.

  Inițiativa a fost discutată de către Speakerul Zinaida Greceanîi la întrevederea, de astăzi, cu Președintele Parlamentului (Milli Majlis) Republicii Azerbaidjan, Sahiba Gafarova.

  Oficialii au pledat pentru intensificarea și dezvoltarea relațiilor la nivelul grupurilor parlamentare și a celor guvernamentale. Totodată, au trecut în revistă situația pandemică și social-economică a celor două state, au menționat importanța vaccinării populației și a responsabilității autorităților pentru viața și sănătatea oamenilor. Potrivit celor doi speakeri, autoritățile trebuie să organizeze acțiuni publice doar în cazul când cetățenii sunt vaccinați și nu sunt supuși riscului de infectare. Un alt subiect abordat s-a referit la relațiile economice și investiționale.

  Zinaida Greceanîi a invitat Președintele Parlamentului (Milli Majlis) Republicii Azerbaidjan, Sahiba Gafarova să efectueze o vizită în țara noastră.

  Întrevederea a avut lor în cadrul lucrărilor Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AIP CSI), care se desfășoară, în perioada 15-16 aprilie curent, la Sankt Petersburg.

  multimedia.parlament.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Majoritatea moldovenilor susțin că cel mai bine au trăit în perioada de guvernare a PCRM, când la cârma statului era Vladimir Voronin, Zinaida Greceanîi...

  SOCIAL

  Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei internaționale a asistenților medicali:

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a participat, astăzi, la activităţile consacrate Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei, care au...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi i-a felicitat pe cetățenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Victoriei:

  Copyright © 2020