Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi a discutat cu membrii misiunii preelectorale a APCE

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în aceste zile în vizită la noi în țară.

  La întrevedere a participat Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, Vicepreședinte al APCE, șeful Delegației Republica Moldova la APCE.

  Din componența delegației misiunii preelectorale a APCE fac parte oficialii Stefan Schennach, Laima Liucija Andrikiene, Jacques Le Nay, Alberto Ribolla, Coraportorul Comisiei de Monitorizare Pierre-Alain Fridez.  De asemenea, la întrevedere a fost prezent William Massolin, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

  Interlocutorii au discutat subiecte de actualitate ce țin de pregătirea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, într-o manieră sigură și corectă.

  În  numele Parlamentului, Speakerul Zinaida Greceanîi a salutat prezența delegației în țara noastră și a mulțumit pentru disponibilitatea de a purta discuții extinse privind situația politică din Republica Moldova în preajma scrutinului parlamentar.

  În acest context, Zinaida Greceanîi a subliniat importanța promovării unei campanii corecte de către toți concurenții electorali și unui tratament echitabil și echidistant față de aceștia.

  Vlad Batrîncea a accentuat că vizita Misiunii preelectorale a APCE este foarte binevenită, oferind membrilor delegației posibilitatea de a se documenta despre realitățile din țara noastră la fața locului, din prima sursă, fapt important pentru tragerea unor concluzii obiective și productive.

  Pe parcursul zilei de astăzi, membrii misiunii vor avea întrevederi cu reprezentanții tuturor fracțiunilor  și grupurilor din Parlamentul de Legislatura a X-a.

  Socialistii.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi participă la prima ediție a Forumului Diplomației de la Antalya care se desfășoară, în perioada 18-20 iunie 2021, sub auspiciile...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a adresat Președintelui Parlamentului Republicii Islanda, Steingrίmur J. Sigfύsson, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței a...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a avut astăzi întâlniri cu oamenii din mai multe...

  SOCIAL

  La Cahul, liderul socialiștilor a avut o întrevedere cu angajații mai multor instituții medicale din oraș și raion. Inițial, Igor Dodon a mulțumit tuturor...

  Copyright © 2021