Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Zinaida Greceanîi a avut o videoconferință cu șeful misiunii FMI

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi, Vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari, precum și președintele Comisiei economie, buget și finanțe Vladimir Golovatiuc au discutat, astăzi, în format online, cu Ruben Atoyan, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI).

  Discuțiile au vizat elaborarea noului program cu FMI și măsurile necesare pentru lansarea acestuia.

  Ruben Atoyan a remarcat faptul că printre pilonii pe care se axează programul se evidențiază transparența actului decizional și a guvernanței, combaterea corupției,  consolidarea instituțiilor statului, menținerea independenței Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a dat asigurări că autoritățile Moldovei sunt foarte interesate de noul program cu FMI și vor depune toate eforturile în realizarea agendei necesare pentru lansarea acestuia.

  În alt context a fost abordată tema crizei pandemice care are impact negativ asupra situațiilor bugetare din toate statele regiunii. În acest context Zinaida Greceanîi a ținut să mulțumească FMI pentru acordarea țării noastre a asistenței financiare de urgență, în primăvara acestui an, dar și pentru colaborarea eficientă pe termen lung dintre Moldova și FMI.

  socialiștii.md

  POLITICA

  Dosarul "Energocom" a fost un spectacol înainte de Revelion, spune președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de...

  SOCIAL

  Astăzi, în ziua marii sărbători Botezul Domnului nostru Iisus Hristos, Igor Dodon a participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”.

  POLITICA

  Mă mândresc că PSRM a putut să promoveze persoane care s-au lansat sau vor să se lanseze în politica mare. Așa a comentat fostul...

  ECONOMIE

  În următoarele săptămâni va avea loc lansarea oficială a Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse. Despre aceasta a anunțat președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon,...

  Copyright © 2021