Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadoarea Italiei, Valeria Biagiotti

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere de rămas bun cu Ambasadoarea Republicii Italiene, Valeria Biagiotti, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră.

   

  Zinaida Greceanîi a remarcat activitatea fructuoasă a Valeriei Biagiotti în calitate de Ambasador și a dat apreciere înaltă eforturilor sale  profesionale, Valeria Biagiotti fiind decorată de către șeful statului cu distincția de stat a Republici Moldova – ”Ordinul de Onoare”.

  În persoana diplomatului, Președintele Parlamentului a mulțumit statului italian pentru tot suportul acordat țării noastre, în special în perioada dificilă a crizei pandemice.

  Zinaida Greceanîi s-a arătat încrezută că și după recenta constituire a noului Guvern al Republicii Italiene, în urma formării Cabinetului de miniștri la noi în țară, cooperarea moldo-italiană va cunoaște dezvoltare dinamică continuă. În context, Speakerul a reiterat interesul autorităților Republicii Moldova pentru semnarea cât mai rapidă a Acordului între Moldova şi Italia în materie de securitate socială.

  Președintele Parlamentului a subliniat deplina deschidere pentru dialog și cooperare cu succesorul  Valeriei Biagiotti în funcția de ambasador al Italiei în Moldova.

  ”Iar pe Dumneavoastră doresc să vă asigur că sunteți oricând binevenită în Republica Moldova, cetățenii țării noastre apreciază munca proeminentă  desfășurată pe parcursul mandatului, prin care ați lăsat urmă frumoasă în sufletele noastre”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

  La rândul său, Ambasadoarea a menționat că cauza Moldovei a fost susținută mereu de Italia – atât pe plan bilateral, cât și la nivelul Uniunii Europene, a cărui fondator este Republica Italiană. A fost menționată determinarea Italiei de a continua susținerea Moldovei în realizarea reformelor, în special în domeniul justiției și combaterii corupției.

  Valeria Biagiotti a exprimat interesul sincer al țării sale ca Republica Moldova să atingă un nivel de dezvoltare remarcabil.

  În încheiere, diplomatul italian a ținut să sublinieze că data plecării sale din țara noastră se apropie, dar Republica Moldova va continua să ocupe un loc important în amintirile sale și în inima sa.

  multimedia.parlament.md

   

  Facebook

  POLITICA

  La întrevederea lui Igor Dodon și Constantin Starîș cu diaspora moldovenească din Moscova și din centrul Rusiei, sala a fost neîncăpătoare.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Prezentă la Forumul Diplomației de la Antalya (ADF), Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a inaugurat panelul de discuții cu privire la sporirea eficienței organizațiilor regionale.

  POLITICA

  ”Parlamentarilor le revine un rol important în îmbunătățirea înțelegerii reciproce între țări, consolidarea democrației și a statului de drept”. Declarația a fost făcută, astăzi,...

  SOCIAL

  Marșul pentru susținerea familiei tradiționale, la care au participat azi zeci de mii de tinere familii, reprezentanți ai bisericii și alți doritori, demonstrează că...

  Copyright © 2021