Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov.

  Interlocutorii au abordat aspecte privind colaborarea dintre Moldova și Rusia, inclusiv cooperarea interparlamentară, coordonarea acțiunilor în combaterea pandemiei COVID-19 și susținerea cetățenilor ambelor state în acest context dificil.

  Zinaida Greceanîi a remarcat că, deși criza pandemică a ajustat colaborarea dintre țările noastre pe plan bilateral și internațional, rămâne constant caracterul strategic al cooperării moldo-ruse și prieteniei între popoarele noastre, precum și interesul autorităților Moldovei pentru consolidarea continuă a acestora.

  În altă ordine de idei, a fost discutată situația politică din țara noastră și activitatea forului Legislativ.  Speakerul l-a informat pe ambasadorul rus despre încheierea sesiunii de primăvară-vară din anul curent, menționând totodată că deputații continuă activitatea, inclusiv în cadrul comisiilor permanente.   

  Părțile au discutat și alte subiecte importante de actualitate ale cooperării dintre autoritățile Republicii Moldova și Federației Ruse, pledând pentru continuarea și intensificarea interacțiunii moldo-ruse pe toate dimensiunile.

  multimediaparlament.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks....

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried, la solicitarea diplomatului. Ambasadorul și-a...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Grupului național la Uniunea Interparlamentară (UIP), Zinaida Greceanîi, a participat, în format online, la reuniunea Biroului Femeilor Parlamentare al UIP.

  POLITICA

  Președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, membru al Comisiei de control al finanțelor publice, reprezintă, marți, Legislativul de la Chișinău la reuniunea...

  Copyright © 2021