Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Stanislav Pughinskii, Președintele Uniunii Industrial-Financiare Ruse

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi o întrevedere cu Stanislav Pughinskii, Președintele Uniunii Industrial-Financiare Ruse, în cadrul căreia au fost discutate proiecte investiționale și sociale implementate în Republica Moldova cu sprijinul partenerilor din Federația Rusă.

  La discuții au participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră Oleg Vasnețov, consilierii Președintelui Parlamentului Alexandra Țvircun și Viorica Dumbrăveanu.

  O temă importantă a discuțiilor au constituit eforturile în combaterea pandemiei și sprijinul reciproc al autorităților din Republica Moldova și Federația Rusă în acest sens.

  A fost examinată posibilitatea lansării producerii în Moldova, cu investițiile din Federația Rusă, a expres-testelor pentru depistarea coronavirusului.

  De asemenea, au fost discutate aspecte privind livrarea în Republica Moldova a vaccinurilor anti-COVID-19, pentru imunizarea în masă a populației.

  În altă ordine de idei, Stanilsav Pughinskii a informat Președintele Parlamentului despre realizarea proiectului  investițional privind construcția unui hub agroindustrial în țara noastră, al cărui gen de activitate va fi colectarea și și procesarea producției agricole pentru a fi exportată și comercializată pe piața externă.

  Speakerul a mulțumit părții ruse pentru toată asistența acordată țării noastre – atât la nivel național, cât și regional, subliniind că Parlamentul va susține și în continuare realizarea proiectelor investiționale comune.

  multumedia.parlament.md

  Facebook

  SOCIAL

  Mesajul de felicitare al Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi adresat bibliotecarilor din Republica Moldova:

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a convocat o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu condus de Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

  POLITICA

  Cooperarea interparlamentară, inclusiv la nivelul comisiilor permanente și a grupurilor de prietenie a fost subiectul discutat, astăzi, la întrevederea Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Preocuparea noastră comună de problemele sociale și economice din spațiul CSI este un factor suplimentar al aspirațiilor popoarelor noastre unul față de altul, ceea...

  Copyright © 2020