Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj societății cu ocazia Zilei mondiale a mediului

  Mesajul președintelui Partidului Socialiștilor, președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, adresat de Ziua mondială a mediului:

  “Anual, la 5 iunie, în întreaga lume este marcată Ziua mondială a mediului. În această zi, instituțiile publice și societatea civilă atrag atenția asupra necesităţii protejării factorilor de mediu.

  Protecția și salvarea patrimoniului natural este de datoria fiecărui cetățean responsabil. Fiecare dintre noi poate contribui semnificativ la ameliorarea şi protejarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a grădinilor, a râurilor, a bazinelor acvatice sau a împrejurimilor unde locuim. Totodată, autoritățile trebuie să promoveze dezvoltarea durabilă a localităților.

  Ziua mondială a mediului reamintește anual omenirii cât de grave pot deveni lucrurile daca nu se manifestă grijă pentru mediul înconjurător. Este important ca fiecare dintre noi să înțeleagă că suntem dependenți de natură, nu putem trăi în afara ei și calitatea vieții noastre depinde de starea patrimoniului natural.

  Fac un apel către toți locuitorii țării să protejeze și îmbunătățească starea naturii, să contribuie la înverzirea plaiului, să elimine gunoiștile, să sorteze deșeurile, să reducă utilizarea plasticului și a obiectelor nedegradabile, să protejeze solurile, aerul și apa. Doar așa vom avea parte de o viață sănătoasă și în armonie cu natura!”, se arată în mesaj.

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Prezentă la Forumul Diplomației de la Antalya (ADF), Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a inaugurat panelul de discuții cu privire la sporirea eficienței organizațiilor regionale.

  POLITICA

  ”Parlamentarilor le revine un rol important în îmbunătățirea înțelegerii reciproce între țări, consolidarea democrației și a statului de drept”. Declarația a fost făcută, astăzi,...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi participă la prima ediție a Forumului Diplomației de la Antalya care se desfășoară, în perioada 18-20 iunie 2021, sub auspiciile...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a adresat Președintelui Parlamentului Republicii Islanda, Steingrίmur J. Sigfύsson, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței a...

  Copyright © 2021