Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Culturii

  Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii:

  Astăzi, când Republica Moldova marchează Ziua Națională a Culturii și când este omagiat marele poet Mihai Eminescu, felicit toți oamenii din domeniul culturii și admiratorii lor.

  Arta și cultura sunt expresii ale existenței umane. În libertatea și diversitatea lor, ele ne îmbogățesc viețile, ne modelează identitatea culturală și contribuie la coeziunea în societate.

  Instituțiile culturale sunt importante, în special, în spațiul rural, ca centre de comunicare. De aceea, trebuie să sprijinim oamenii de cultură și de artă din centrele raionale și din satele Moldovei, care merită tot respectul pentru munca lor, deseori voluntară, îndreptată spre păstrarea și promovarea valorilor culturale autentice.

  De asemenea, trebuie să susținem promovarea culturii moldovenești pe plan internațional, or anume personalitățile proeminente din domeniile culturii, artei, științei, sportului sunt cei mai buni ambasadori ai unui stat.

  Scopul nostru comun este să valorificăm bogata și variata comoară culturală a Moldovei. Astfel ne vom înțelege și mai bine, deoarece cultura poate construi poduri și deschide uși.

  Doresc tuturor oamenilor culturii din țara noastră ca ușile lăcașelor culturale, școlilor de creație, bibliotecilor să rămână mereu deschise, fie și virtual, în condițiile zilei de astăzi. Să aveți, dragi reprezentanți ai culturii și artei, multă sănătate, fericire și inspirație pentru creația Dumneavoastră!

  socialistii.md

  Facebook

  SOCIAL

  Astăzi, 15 mai, în lumea întreagă este sărbătorită Ziua Internațională a Familiei. Această sărbătoare a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Majoritatea moldovenilor susțin că cel mai bine au trăit în perioada de guvernare a PCRM, când la cârma statului era Vladimir Voronin, Zinaida Greceanîi...

  SOCIAL

  Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei internaționale a asistenților medicali:

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a participat, astăzi, la activităţile consacrate Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei, care au...

  Copyright © 2020