Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj cu ocazia celei de-a 26-a aniversări a Constituției

  Mesajul Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, prilejuit de cea de-a 26-a aniversare a Constituției Republicii Moldova:

  “Stimați concetățeni, astăzi marcăm cea de-a 26-a aniversare a Constituției Republicii Moldova – legea supremă a  țării, care consfințește drepturile fundamentale și libertățile cetățenilor, principiile de bază ale organizării statului.

  Este un eveniment care ne readuce în memorie filele glorioase ale istoriei constituționale a țării noastre și care ne reamintește că edificarea unui stat de drept prosper, în care fiecare cetățean să se simtă sigur și protejat, depinde  de noi toți. Trebuie să ne întrebăm, fiecare pe sine însuși – ”ce am făcut eu pentru stat?” – și, mână de mână, punând interesele comune în fața celor personale, să construim împreună acest stat prosper. Noi, Parlamentul țării, în virtutea competențelor noastre,  vom depune toate eforturile și vom oferi tot sprijinul necesar pentru a atinge acest scop.

  Totodată, în această zi de semnificație majoră, aș vrea să subliniez că sunt inacceptabile ingerințele politice în procesele constituționale. Este primordială interpretarea corectă și obiectivă a Constituției și a cadrului legislativ în ansamblu, încât statul, justiția să se bucure de încrederea deplină din partea cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova. Un rol decisiv în acest proces îl are controlul constituțional, exercitat de Curtea Constituțională, care, întâi de toate, este datoare să respecte Constituția și să oblige să facă același lucru pe toți ceilalți.

  Stimați concetățeni, vă felicit cu prilejul Zilei Constituției și vă doresc succese, sănătate, optimism și bunăstare. Fie ca legea de bază a statului  să-și mențină mereu cel mai de cinste loc în casa noastră comună, Republica Moldova”, se arată în mesaj.

  socialistii.md

  SOCIAL

  Mesajul de felicitare al Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu ocazia împlinirii a 29 de ani de la înființarea Serviciului de Protecție și Pază de...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, astăzi, cu Sándor Szabó, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a discutat cu omologul său din Republica Turcia, Mustafa Şentop. Au fost abordate aspecte privind cooperarea între Republica Moldova și...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer.

  Copyright © 2020