Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Zinaida Greceanîi a adresat Președintei Parlamentului Letoniei un mesaj de felicitare prilejuit de Sărbătoarea Națională a acestei țări

  Speakerul, Zinaida Greceanîi, a adresat Președintelui Parlamentului (Saeima) Republicii Letonia, Ināra Mūrniece, un mesaj de felicitare prilejuit de Sărbătoarea Națională a Letoniei.

  În mesaj se arată:

  ”Excelență,

  Sărbătoarea Națională a Republicii Letonia îmi oferă plăcutul prilej de a Vă adresa, în numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, cele mai calde și sincere felicitări, împreună cu urări de pace și prosperitate poporului leton.

  Profit de această ocazie pentru a remarca faptul că Republica Moldova acordă o importanță deosebită cooperării moldo-letone și am deplina încredere că relațiile noastre bilaterale, inclusiv la nivel parlamentar, vor continua să se dezvolte în ritm ascendent spre binele ambelor țări și popoare.

  Dorindu-Vă multă sănătate și succes în activitatea Dumneavoastră de mare răspundere, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurarea distinsei mele considerații.”

  De menționat că relațiile diplomatice între Republica Moldova și Republica Letonia au fost stabilite la 1 septembrie 1992.

  În cadrul Parlamentului Republicii Moldova este format Grupul de prietenie cu Parlamentul Republicii Letonia, din care fac parte 26 de deputați.

  Ināra Mūrniece, Președinta Saeima Republicii Letonia, a efectuat o vizită în țara noastră în 2018, în cadrul căreia a participat la Conferința interparlamentară de nivel înalt.

  multimedia.parlament.md

  Facebook

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a participat, în dimineața zilei de astăzi, la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI)....

  POLITICA

  Deputații PAS s-au arătat deranjați de agenda plină de proiecte a ședinței Legislativului. Parlamentarii din partidul Maiei Sandu au replicat în plen că ordinea...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut marți o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în țara noastră, Marko Shevcenko, a relatat pentru MOLDPRES Direcția...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov.

  Copyright © 2020