Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Zinaida Greceanîi a adresat Președintei Parlamentului Letoniei un mesaj de felicitare prilejuit de Sărbătoarea Națională a acestei țări

  Speakerul, Zinaida Greceanîi, a adresat Președintelui Parlamentului (Saeima) Republicii Letonia, Ināra Mūrniece, un mesaj de felicitare prilejuit de Sărbătoarea Națională a Letoniei.

  În mesaj se arată:

  ”Excelență,

  Sărbătoarea Națională a Republicii Letonia îmi oferă plăcutul prilej de a Vă adresa, în numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, cele mai calde și sincere felicitări, împreună cu urări de pace și prosperitate poporului leton.

  Profit de această ocazie pentru a remarca faptul că Republica Moldova acordă o importanță deosebită cooperării moldo-letone și am deplina încredere că relațiile noastre bilaterale, inclusiv la nivel parlamentar, vor continua să se dezvolte în ritm ascendent spre binele ambelor țări și popoare.

  Dorindu-Vă multă sănătate și succes în activitatea Dumneavoastră de mare răspundere, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurarea distinsei mele considerații.”

  De menționat că relațiile diplomatice între Republica Moldova și Republica Letonia au fost stabilite la 1 septembrie 1992.

  În cadrul Parlamentului Republicii Moldova este format Grupul de prietenie cu Parlamentul Republicii Letonia, din care fac parte 26 de deputați.

  Ināra Mūrniece, Președinta Saeima Republicii Letonia, a efectuat o vizită în țara noastră în 2018, în cadrul căreia a participat la Conferința interparlamentară de nivel înalt.

  multimedia.parlament.md

  Facebook

  SOCIAL

  De Ziua comemorării victimelor fascismului, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a depus flori la Complexul Memorial Eternitate.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Prezentă la Forumul Diplomației de la Antalya (ADF), Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a inaugurat panelul de discuții cu privire la sporirea eficienței organizațiilor regionale.

  POLITICA

  ”Parlamentarilor le revine un rol important în îmbunătățirea înțelegerii reciproce între țări, consolidarea democrației și a statului de drept”. Declarația a fost făcută, astăzi,...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi participă la prima ediție a Forumului Diplomației de la Antalya care se desfășoară, în perioada 18-20 iunie 2021, sub auspiciile...

  Copyright © 2021