Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Zi Istorică Pentru CFM

  Calea Ferată a Moldovei este o întreprindere strategică, care nu poate fi supusă privatizării. Declarația aparține președintelui Igor Dodon și a fost făcută în cadrul ceremoniei de întâmpinare a primului lot de șase locomotive procurate de Republica Moldova în cadrul unui proiect susținut de partenerii europeni. Șeful, statului a declarat că este o zi istorică pentru pentru CFM, pentru că, în premieră, se fac astfel de investiții în această instituție.

  IGOR DODON, PREȘEDINTE AL REPUBLICII MOLDOVA

  „În ultimii ani Calea Ferată trece printr-o perioadă foarte dificilă. Cândva fiind o întreprindere profitabilă și aducea venit statului, în ultimii ani, Calea Ferată, din păcate înregistrează pierderi. 15:17 -15:27 Această etapă de modernizare este practic o încercare de salvare a Întreprinderii de Stat, „Calea Ferară Moldova”.

  Președintele a mai spus că în ultimii ani CFM a trecut printr-o perioadă dificilă. Din motive atât obiective, cât și subiective, întreprinderea s-a transformat din una profitabilă în una care înregistrează pierderi. În total, în cadrul acestui proiect au fost procurate 12 locomotive. Costul investiției este de 45 de milioane de euro. Acțiunea este partea proiectului finanțat de UE, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană pentru investiții.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020