Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Zi de foc în capitală

  Zi de foc pentru capitală. Un incendiu a izbucnit în după amiaza zilei de astăzi în centrul capitalei. Contactată de Accent TV, șefa Direcției Comunicare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu a subliniat că incendiul ar fi avut loc pe strada Tricolorului din sectorul centru al capitalei.

  Prin telefon: Liliana Pușcașu, șef Direcția Comunicare, IGSU

  «La fața locului au intervenit trei echipaje de pompieri, care ajunși au stabilit că flăcările au cuprins mai multe foi de polisterol care au fost păstrate pe acoperișul clădirii la nivelul 10. Pompierii au lichidat arderea la ora 12:19. În urma intervenției operative focul nu a obținut răspândire, nici o persoană nu a avut de suferit, iar flăcările au distrus 10 m de polisterol. Cauza și circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite ulterior».

  Tot azi un incendiu de vegetație a izbucnit în sectorul Botanica al Capitalei. Martorul ocular, Pavel Duganov, care a postat imagini de la fața locului, a menționat că flăcările au izbucnit în apropiere de strada Valea Crucii.

  Pavel Duganov, martor ocular

  «M-am pomenit a fi aici singur. Bine că am reușit fiindcă dacă flăcările obțineau răspândire era imposibil deja să oprești un incendiu de proporții. Pompierii au reușit să vină».

  Bărbatul a sunat imediat la serviciul 112, iar pompierii au reușit să stingă în scurt timp flăcările.

  Liliana Pușcașu, șef Direcția Comunicare, IGSU

  «Este vorba despre vegetație arsă pe strada Valea Crucii, nu vorbim despre pădure, suntem în sezon cu temperature ridicate, respective în această perioadă este un pericol mare de incendii, inclusive mai este și avertizarea SHS, cod excepțional de incendiu Clasa V, în acest sens, pompierii îndeamnă populația să nu aprindă vegetația și gunoiul din apropiere».

  a-tv.md

  Copyright © 2020