Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Zeci de mii de oameni au protestat în șase orașe mari din Germania

  Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă sâmbătă, 22 octombrie curent, în șase orașe din Germania pentru a cere o distribuire mai corectă a fondurilor guvernamentale mobilizate în răspuns la creșterea prețurilor la energie și a costurilor vieții.

  La Berlin, Dusseldorf, Hanovra, Stuttgart, Dresda și Frankfurt pe Main, protestatarii au mărșăluit purtând pancarte cu solicitări de la reducerea inflației până la renunțarea la energia nucleară și majorarea subvențiilor la energie pentru cei săraci.

  Potrivit Greenpeace, unul dintre organizatori, în jur de 24.000 de oameni au participat la aceste marșuri, în timp ce poliția a transmis cifra de 1.800 protestatari la Berlin.

  „Vrem să arătăm că avem nevoie urgentă de o asistență financiară pentru cetățeni care să fie echilibrată sub aspect social. Guvernul face multe, dar distribuie fondurile cu stropitoarea. Oamenii cu venituri mai mici au nevoie de mai mult sprijin decât cei înstăriți”, a spus Andrea Kocsis, vicepreședintă a ver.di, unul dintre sindicatele care au organizat protestele.

  „Consider că ar fi mai bine dacă am distribui într-un mod mai corect. Sunt milionari care spun că vor să plătească impozite mai mari. Nu văd să se întâmple nimic pe acest front”, a remarcat Ulrich Franz, unul dintre protestatarii de la Berlin.

  Protestul s-a desfășurat după ce, vineri, parlamentul german a aprobat un pachet de sprijin în sumă de 200 miliarde de euro menit să protejeze companiile și gospodăriile de impactul creșterii explozive a prețurilor la energie, care a făcut ca în septembrie inflația să atingă cel mai ridicat nivel înregistrat de peste 25 de ani în Germania, 10,9%.

  Pachetul include acordarea, o singură dată, a unei sume care să acopere o factură lunară la gaze pentru gospodării și întreprinderile mici și medii, precum și un mecanism de limitare a prețurilor, din martie.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  POLITICA

  Ședința de astăzi a Parlamentului se desfășoară pe fondalul unei noi acțiuni de protest organizată la sediul instituției. Oamenii au ieșit în stradă pentru...

  LUMEA

  Sute de medici şi angajaţi ai spitalelor au protestat joi în faţa Parlamentului grec din Atena împotriva unui proiect de lege controversat, care permite...

  Noutăţi

  Asociația Scutul Poporului, care a fost creată recent, ajută oamenii legii că protestele să se desfășoare pașnic. Declarația a fost făcută de Chiril Guzun,...

  Noutăţi

  Au protestat pentru că nu sunt de acord cu noul director al fabricii. Este vorba despre zeci de angajaţi ai combinatului de panificație ”Franzeluţa”...

  Copyright © 2021