Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Zeci de copii deja au expediat scrisori lui Moș Crăciun

  Zeci de copii deja au expediat scrisori lui Moș Crăciun cu urări și dorințe prilejuite de sărbătorile de iarnă. Despre aceasta s-a vorbit în cadrul evenimentului de deschidere oficială a Poștei lui Moș Crăciun. Dar cele mai multe scrisori abia urmează să vină. Potrivit organizatorilor evenimentului, scrisoarea trebuie trimisă fără timbru, cu mențiunea „Pentru Moș Crăciun” și indicarea adresei destinatarului. Fiecare copil va primi cadoul direct din mâna voluntarului Academiei lui Moș Crăciun.

  Potrivit Tatianei Roșca, voluntară la Academia lui Moș Crăciun, au fost situații când copii nu au primit răspuns, pentru că au uitat să-și indice adresa expeditorului.

  „Anul trecut am salvat asemenea scrisoare doar pentru că pe plic era ștampilă de la poștă cu codul poștal și denumirea satului. S-a restabilit adresa copilului și i-am transmis cadoul. Anul trecut multe scrisori de acest gen au fost publicate pe Facebook, oamenii au venit la Academia lui Moș Crăciun și și-au exprimat dorința de a fi Moș Crăciun pentru copil. Datorită acestei prietenii, am reușit să transmitem copiilor aceste cadouri”, a menționat ea.

  Voluntara a spus că în anul acesta se așteaptă un număr mare de scrisori care include și mesajele copiilor din familiile refugiaților din Ucraina.

  „Deocamdată, am recepționat scrisori de la copii refugiați stabiliți la Chișinău și Anenii Noi. Avem o echipă întreagă de voluntari care participă la prelucrarea acestor scrisori. La fel, Academia primește scrisori de la copii din China, România, Rusia, Germania, Polonia.”

  Proiectul „Academia lui Moș Crăciun” este organizat de Fundația de Caritate pentru Copii „Clipa Siderală”. Academia a fost lansată în anul 2001.

  ipn.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  Copyright © 2021