Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Zece școli în carantină

  Din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță 10 școli din țară și 82 de clase. La fel, din același motiv, 25 de grădinițe și 71 grupe de copii au fost plasate în autoizolare. Datele au fost prezentate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

  Conform ultimelor date actualizate, în data de 7 aprilie, urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului:

  · 407 instituții de învățământ general activează exclusiv online;
  · 419 instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente;
  · 146 instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente;
  · 268 instituții activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

  În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 214, iar 2 312 elevi au fost plasați în regim de autoizolare.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020