Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Vulcanul Merapi din Indonezia a expulzat un nor de cenuşă într-o nouă serie de erupţii

  Vulcanul Merapi, situat pe insula indoneziană Java, a expulzat miercuri cenuşă fierbinte şi alte resturi vulcanice care s-au revărsat până la 1,5 kilometri în josul versanţilor, a anunţat agenţia geologică din această ţară, potrivit DPA.

  Fluxul piroclastic – un amestec alcătuit din fragmente de rocă fierbinte, gaze şi cenuşă care se deplasează rapid – a erupt din craterul vulcanului timp de patru ore la primele ore ale dimineţii, potrivit Centrului pentru Cercetare şi Dezvoltare în domeniul Tehnologiei Dezastrelor Geologice, care monitorizează vulcanul.

  Nu au fost raportat victime, iar nivelul de alertă se situează în continuare la a doua treaptă, a mai precizat Centrul.

  După erupţiile recente, sute de rezidenţi şi-au părăsit locuinţele situate în apropierea vulcanului pentru a se adăposti în locuri mai sigure, însă mulţi dintre aceştia au revenit între timp la casele lor.

  Autorităţile locale au spus că sunt pregătite să evacueze rezidenţii în eventualitatea unor erupţii de mai mare intensitate.

  ”Facem inventarul vehiculelor care vor fi folosite pentru transportul rezidenţilor”, a declarat şeful agenţiei locale de protecţie civilă, Makwan, potrivit agenţiei de ştiri Antara.

  ”Până la acest moment, nu a fost observată o ploaie de cenuşă în zonele rezidenţiale”, a spus el.

  Indonezia este situată pe Inelul de Foc al Pacificului, o regiune recunoscută pentru activitatea seismică intensă, iar pe teritoriul său se află circa 128 de vulcani activi.

  Vulcanul de pe muntele Merapi, cu o altitudine de 2.968 de metri, a erupt de mai multe ori din 2018.

  Cea mai devastatoare erupţie a avut loc în 2010, când peste 340 de persoane şi-au pierdut viaţa şi mai mult de 60.000 au fost evacuate. Este cel mai activ dintre vulcanii indonezieni.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Cel puţin 174 de persoane au murit într-o învălmăşeală creată după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa fanii unei echipe de...

  LUMEA

  Vulcanul Sakurajima din Japonia, situat pe insula Kyushu, a erupt de două ori luni dimineaţă, aruncând în aer cenuşă şi roci care au căzut pe...

  LUMEA

  Indonezia a anulat măsurile de carantină anti-COVID-19 adoptate la nivel naţional pentru vizitatorii străini, în urma succesului obţinut de un program-test implementat pe insula...

  LUMEA

  Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,7 a lovit luni coasta de vest a insulei indoneziene Sumatra, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS),...

  Copyright © 2021