Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Vulcanul Merapi din Indonezia a expulzat un nor de cenuşă într-o nouă serie de erupţii

  Vulcanul Merapi, situat pe insula indoneziană Java, a expulzat miercuri cenuşă fierbinte şi alte resturi vulcanice care s-au revărsat până la 1,5 kilometri în josul versanţilor, a anunţat agenţia geologică din această ţară, potrivit DPA.

  Fluxul piroclastic – un amestec alcătuit din fragmente de rocă fierbinte, gaze şi cenuşă care se deplasează rapid – a erupt din craterul vulcanului timp de patru ore la primele ore ale dimineţii, potrivit Centrului pentru Cercetare şi Dezvoltare în domeniul Tehnologiei Dezastrelor Geologice, care monitorizează vulcanul.

  Nu au fost raportat victime, iar nivelul de alertă se situează în continuare la a doua treaptă, a mai precizat Centrul.

  După erupţiile recente, sute de rezidenţi şi-au părăsit locuinţele situate în apropierea vulcanului pentru a se adăposti în locuri mai sigure, însă mulţi dintre aceştia au revenit între timp la casele lor.

  Autorităţile locale au spus că sunt pregătite să evacueze rezidenţii în eventualitatea unor erupţii de mai mare intensitate.

  ”Facem inventarul vehiculelor care vor fi folosite pentru transportul rezidenţilor”, a declarat şeful agenţiei locale de protecţie civilă, Makwan, potrivit agenţiei de ştiri Antara.

  ”Până la acest moment, nu a fost observată o ploaie de cenuşă în zonele rezidenţiale”, a spus el.

  Indonezia este situată pe Inelul de Foc al Pacificului, o regiune recunoscută pentru activitatea seismică intensă, iar pe teritoriul său se află circa 128 de vulcani activi.

  Vulcanul de pe muntele Merapi, cu o altitudine de 2.968 de metri, a erupt de mai multe ori din 2018.

  Cea mai devastatoare erupţie a avut loc în 2010, când peste 340 de persoane şi-au pierdut viaţa şi mai mult de 60.000 au fost evacuate. Este cel mai activ dintre vulcanii indonezieni.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Un seism cu magnitudinea 5,8 s-a produs miercuri în largul Insulelor Moluce, însă nicio alertă de tsunami nu a fost deocamdată emisă, a anunţat...

  LUMEA

  Vulcanul Sinabung din provincia indoneziană Sumatra de Nord a erupt de două ori luni, expulzând coloane de cenuşă cu o înălţime de până la...

  LUMEA

  Cel puţin 157 de persoane au murit şi alte câteva zeci sunt date dispărute în urma inundaţiilor şi alunecărilor provocate de ciclonul tropical Seroja...

  LUMEA

  O explozie urmată de un incendiu la o rafinărie din provincia indoneziană Java de Vest a rănit 20 de oameni şi a necesitat evacuarea...

  Copyright © 2021