Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vreme caldă în decembrie

  Început de decembrie cu temperaturi de până la 14 grade, anunță meteorologii. Specialiștii afirmă că în acestă iarnă, vom avea și zăpadă, însă, deocamdată nu poate fi făcută o prognoză în acest sens. Și asta pentru că în fiecare an, iarna se îndepărtează tot mai mult de țara noastră.

  Deși în calendar este 1 decembrie, prima zi de iarnă, meteorologii anunță că în următoarele trei zile, teritoriul țării noastre va fi tranzitat de o masă de aer cald, iar vremea se va încălzi.

  Ghenadie Roșca, șef Centrul Prognoze Meteo, SHS

  “Temperaturile vor crește de la 3-8 grade Celsius ca până pe data de trei să fie până la plus 14 grade Celsius.”

  Același lucru se va întâmpla și pe timp de noapte.

  Ghenadie Roșca, șef Centrul Prognoze Meteo

  “Dacă noaptea trecută am avut până la minus cinci grade Celsius, în următoarele nopți temparatura va crește până la plus cinci grade Celsius.”

  Potrivit lui Ghenadie Roșca, în data de șase decembrie aceste mase de aer cald se vor retrage, întrucât în apropiere de țara noastră va veni un ciclon de aer rece dinspre oceanul Atlantic. Tot atunci, vor cădea și primii fulgi, care însă vor fi de scurtă durată.

  Ghenadie Roșca, șef Centrul Prognoze Meteo

  „Începând cu data de șase până în data de opt, ne așteptăm ca acest ciclon să fie în apropiere de teritoriul nostru și să ne aducă precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, fiindcă temperaturile vor fi pe timp de noapte, în jur de zero grade Celsius și pe timp de zi ne așteptăm să fie pozitive, cu maxime de până la 6-7 grade Celsius.”

  Potrivit lui Ghenadie Roșca, iarna din acest sezon va fi mai caldă față de alți ani. De regulă în țara noastră, temperatura medie în perioada de iarnă variază între 1-3 grade Celsius sub zero. În acest an, însă se așteaptă o creștere a acestui indice cu 1-2 grade cu plus.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021