Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Vox Populi: Cei mai mulți cetățeni spun că au încredere în Igor Dodon

  Igor Dodon rămâne personalitatea politică din țara noastră care se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor. O arată datele sondajului sociologic „Vox Populi, octombrie 2020 -Situația sociopolitică din Republica Moldova în ajunul alegerilor prezidențiale”, realizat și prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

  Conform studiului, 34,4% din respondenții deciși au spus că au cea mai mare încredere în Igor Dodon. La un interval de peste 14% se află Maia Sandu cu 20,3%. Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, se bucură de încrederea a 9,2%, în timp ce președintele ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi – de 8,8%. În clasamentul încrederii se regăsește și liderul PP ”Șor”, Ilan Șor – cu 6,7%.

  În top zece politicieni de încredere se află și primarul general al Capitalei Ion Ceban, președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu. Potrivit studiului, 4,5% din respondenții deciși au declarat că au mare încredere în Ion Ceban, 3,1% – în Zinaida Greceanîi și 2,8% – în Ion Chicu.

  La coada clasamentului se situează candidatul Paridului ”Șor” la prezidențiale Violeta Ivanov – cu 2,1%, liderul PUN, Octavian Țâcu – cu 1,3% și deputatul Pro Moldova, Andrian Candu – cu 1,1%.

  Ancheta sociologică s-a desfășurat, în perioada 26 septembrie – 8 octombrie, pe un eșantion de 1167 de respondenți, cu o eroare maximală de 3 la sută.

  a-tv.md

  Telegram channel

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că viitorul Parlament trebuie să reglementeze procedura deschiderii secțiilor de votare în afara țării. Liderul socialiștilor a declarat, vineri...

  SOCIAL

  Lotul de vaccin rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V”, ce urmează să ajungă în această seară la Chișinău, conține 60 de mii de doze. Anunțul...

  POLITICA

  Igor Dodon întreprinde o vizită în Federația Rusă, unde se va întâlni cu Diaspora. Despre aceasta liderul PSRM a anunțat pe facebook.

  SOCIAL

  Un nou lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V” va ajunge mâine în țara noastră. Decolarea aeronavei de la Moscova este preconizată pentru...

  Copyright © 2021