Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  VOX POPULI

  PAS continuă să se prăbușească în sondaje. Într-o singură lună a mai pierdut 3 p.p. De cealaltă parte, opoziția parlamentară este în creștere, la capitolul preferințele cetățenilor. O demonstrează datele studiului sociologic „Situația socio-politică, studiul de audiență și analiza notorietății brandurilor de produse lactate”, realizat în ianuarie 2022, de către compania iData.

  Potrivit cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare anticipate, doar trei formațiuni politice ar accede în Parlament. Este vorba despre partidele, PAS, PSRM și ȘOR.

  Pentru PAS și-a dar votul 25,5% dintre respondenți, sau cu 3 puncte procentuale (p.p.) mai puțin, decât în decembrie 2021. Pentru PSRM ar vota 16,8%, socialiștii fiind în creștere față de acum o lună cu 2 p.p. Pe locul trei s-a clasat partidul ȘOR, cu 10,9%.

  De menționat că în prezent PSRM se află într-un bloc, alături de PCRM, care, potrivit sondajului, la alegeri ar obține 2,9%, ceea ce înseamnă că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar acumula aproape 20 la sută din voturi. Potrivit aceleiași cercetări, Maia Sandu pierde încrederea cetățenilor, în timp ce Igor Dodon devine tot mai popular.

  «Să vedem în ce politicieni moldovenii au avut cea mai mare încredere în luna ianuarie. Pe primul loc este Maia Sandu- 24,2 la sută, urmată de Igor Dodon cu 13,2% și Ilan Șor cu 7,5%».

  Este de menționat că raiting-ul șefei statului, este în scădere față de decembrie 2021 cu 5,4 puncte procentuale. Igor Dodon se bucură de o creștere față de acum o lună, când a fost susținut de doar 9,5 la sută dintre cetățeni.
  În sondaj se mai regăsește edilul Capitalei Ion Ceban – 2,7% și Marina Tauber, cu 1,5%. Președintele Parlamentului Igor Grosu și premierul Natalia Gavrilița s-au clasat tocmai pe locul șapte și opt, cu doar 0,7%

  Sondajul „Situația socio-politică, studiul de audiență și analiza notorietății brandurilor de produse lactate”, la care au participat 999 de respondenți, inclusiv regiunea transnistreană, a fost realizat de către compania Idata, din resurse financiare proprii, în perioada 11-23 ianuarie, prin metoda intervievării la telefon. Marja de eroare este de +- 3%.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021