Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Votarea cu urna mobilă

  Și cetățenii care au solicitat votarea cu urna mobilă și-au exprimat opțiunea de vot. Este vorba de alegătorii care au probleme de sănătate și nu se pot deplasa la secția de votare, de aceea au solicitat urna mobilă. Oamenii spun că au votat pentru transparența în decizii și pentru ca oamenii să muncească aici, la ei acasă.

  Câte doi reprezentanți din fiecare secție de votare, însoțiți de un polițist au mers, astăzi, începând cu ora 15.00 pe adresele persoanelor care au solicitat votarea cu urna mobilă. Astfel, angajații secției de votare au ajuns astăzi în casa Bertei Cernenco din Capitală, în vârstă de 75 de ani. Femeia nu se poate deplasa de mai bine de jumătate de an.

  Berta Cernenco

  “Desigur că sunt mulțumită, eu nu pot să mă deplasez dar nu vreau să ezit să îmi folosesc dreptul meu în calitate de cetățean, ca mai apoi să mă simt împlinită că am făcut tot ce trebuie.”

  Urna mobilă a fost solicitată și de Ludmila Priiațeliuc. Femeia are 82 de ani și nu se poate deplasa de la vârsta de 43 de ani, adică aproape jumătate de viață este imobilizată la pat. Ludmila spune că a votat pentru o viață mai bună.

  Ludmila Priiațeliuc, alegător

  „Am votat pentru o viață mai bună. 00.47 Am votat pentru ca toți oamenii să fie fericiți, pentru că oamenii să nu plece nicăieri și să rămână aici, la ei acasă, în Moldova.”

  Berta Cernenco, alegător

  „Am votat pentru ca totul să fie transparent, ca toți oamenii să aibă un trai mai bun și ca nimeni să nu uite de pensionari.”

  Amintim că alegătorul, care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni la secția de votare, a solicitat biroului electoral, votarea cu urna mobilă până la ora 18.00. În ziua votării, cererile au fost depuse în scris până la ora 15.00, dacă au prezentat un certificat medical.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021