Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Votăm în siguranță

  La fel ca și în primul tur de scrutin, în cel doilea, care va avea loc duminică, 15 noiembrie, alegătorii vor vota în siguranță. Secțiile de votare fac ultimele pregătiri pentru că cetățenii să se prezinte la secțiile de votare fără frică, din cauza situației epidemiologice creată de COVID-19. Astfel, toate suprafețele din încăperi sunt dezinfectate, iar membrii birourilor electorale au amenajat încăpările astfel încât să se respecte distanța socială între alegători și membrii secțiilor de votare.
  La alegerile prezidențiale din acest an, pentru prima dată în secțiile de votare a fost afișat un asemenea program de dezinfecție, în legătură cu situația pandemică creată de noul Coronavirus. Potrivit acestuia, femeia de serviciu va trebuie să dezinfecteze încăperea o dată la trei ore, pentru a preveni infecția cu noul Coronavirus. La intrare în secția de votare, alegătorul se va opri la o linie roșie care marchează distanța socială. Astfel de linii roșii sunt trasate peste tot în secția de votare, pentru a evita îmbulzeala și respectiv, infectarea cu noul Coronavirus.

  Ala Dimitrioglo, președinte, secțiile de votare 1/34 și 1/38, sectorul Botanica:

  «Alegătorul intră, este persoana de serviciu, un membru a comisiei care măsoară temperatura alegătorului. Dacă alegătorul vine fără mască, numaidecât i se dă mască, iată așa, pentru a o îmbrăca. Înainte de aceasta se dezinfectează mâinile».

  Astăzi la secțiile de votare 1/34 și 1/38 din sectorul Botanica din Capitală era forfotă mare. Toate suprafețele au fost dezinfectate, iar personalul a fost instruit cum să activeze pentru a evita infectarea cu noului Coronavirus.

  Ala Dimitrioglo, președinte, secțiile de votare 1/34 și 1/38, sectorul Botanica:

  «Se evită contactul direct cu alegătorii. Am pus special două mese pentru ca distanța între membrii comisiei și alegători să fie cât mai mare 02.13, 02.20 Conform instrucțiunii la fiecare 30 de minute noi dezinfectăm ștampilele votat care se află în cabinele de vot».

  Potrivit CEC, pentru scrutinul prezidențial în întreaga țară au fost deschise 2004 secții de votare.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021