Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Votăm în siguranță

  Alegătorii pot veni să voteze în siguranță la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Secțiile de votare din Capitală sunt pregătite pentru a primi cetățenii care vin să își exercite dreptul la vot. Urmăriți în continuare un reportaj la acest subiect, realizat de colegii noștri.

  Svetlana Turcu Reporter Accent TV

  „La secția de votare cu numărul 30 din sectorul Botanica, din Capitală, pregătirile pentru alegerile parlamentare sunt gata. Au fost instalate, după cum vedeți, două cabine de vot, este pregătită și o a treia cabină, destinată persoanelor cu necesități speciale. Este pregătită și urna mobilă. Doi reprezentanți ai secțiilor de votare, însoțiți de un polițist, vor merge cu urna mobilă, la domiciile solicitanților, după ora 15.00.”

  Alegătorii vin la secția de votare, tradițional, cu buletinul de identitate și, pentru că este pandemie, vor lua cu ei și masca de protecție. La intrare fiecare cetățean își dezinfectează mâinile, iar o persoană din incinta secției de votare îi măsoară temperatura. Dacă alegătorul și-a uitat, din greșeală, masca acasă, nu este o problemă. Reprezentanții secției de votare spun că au suficiente măști de rezervă.

  Irina Rusu, membru, Secția de Votare nr. 30

  “Când mergem la domiciliu, avem combinizoane pentru membrii comisiei, viziere și suntem dotați cu dezinfectant pentru alegători și pentru membrii comisiei, avem și gel și dezinfectant lichid, suntem aprovizionați cu măști pentru toți membrii comisiei și pentru alegători care vin la votare și nu au măști.”

  Reprezentanții secțiilor de votare spun că alegătorii pot veni să voteze fără teama infectării cu noul Coronavirus. În secția de votare cetățenii intră pe rând, pentru a evita îmbulzeala. Totodată, toate suprafețele din interior sunt dezinfectate o dată pe oră.

  Irina Rusu, membru, Secția de Votare nr. 30

  “Avem persoană specială care ne dezinfectează podeaua, mesele și avem persoană care cu termometru măsoară temperatura alegătorului și stropește mâinile cu dezinfectant.”

  Pot veni să voteze fără nicio problemă și persoanele cu necesități speciale. Pe lângă cabina de vot destinată special pentru ei, afară există și o rampă de acces pentru ca ei să se poată deplasa cu ușurință în secția de votare. Membrii secției de votare spun că alegerile se vor desfășura transparent.

  Irina Rusu, membru, Secția de Votare nr. 30

  „Este instalată o cameră video pentru alegători, când se apropie alegătorul cu buletinul din cabină la urnă, este filmat cum aruncă buletinul de vot în urnă.”

  Secțiile de votare au fost deschise dimineața la ora șapte și se vor închide la ora 21.00. Toți cetățenii cu drept de vot sunt îndemnați să se prezinte la secția de votare, conform locului de domiciliu și să își exprime opțiunea de vot.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021