Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Voronin către președintele Consiliului Audiovizualului: Poate dumneavoastră împiedicați dezvoltarea democrației în Moldova?

  Președintele Partidului Comuniștilor, deputatul Vladimir Voronin, se întreabă dacă nu cumva anume Consiliul Audiovizualului împiedică dezvoltarea democrației în Republica Moldova prin „intervenții nu întotdeauna chibzuite, nu întotdeauna gândite, nu întotdeauna justificate”. În cadrul ședinței plenare a Parlamentului, în care a fost prezentat raportul de activitate a Consiliului, Voronin a amintit despre câteva momente din istoria nu atât de îndepărtată.

  „În Germania fascistă, activa o instituție care se numea poliția secretă. În organizațiile Partidului Comuniștilor activa o instituție care  se numea Departamentul de Propaganda și Agitație. Noi deja peste 30 de ani de zile după declararea independenței, vorbim despre democrație, cu orice ocazie. Așa, prin tăcere, dumneavoastră, toți împreună cu echipa, nu ați ajuns la concluzia că dumneavoastră împiedicați dezvoltarea democrației în Republica Moldova?”, a întrebat Voronin în cadrul ședinței.

  Președintele Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu-Eșanu, a evitat să răspundă la întrebarea liderului comunist, dar s-a grăbit să asigure că actuala componență este prima care a început să își facă misiunea „pe bune conform spiritului legii”, menționând că în domeniul audiovizualului „se va face regulă”.

  „Constat că actuala componență este prima care a început să își facă misiunea pe bune conform spiritului legii și am demonstrat că în domeniul audiovizualului există loc de regulă, că se va face regulă și că acest audiovizual în scurt timp va arăta altfel”, a spus Vițu-Eșanu.

  Amintim că pe 16 decembrie 2022, prin dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), a fost suspendată licența de emisie a șase posturi de televiziune: „Primul în Moldova”, „RTR Moldova”, „Accent TV”, „NTV Moldova”, „TV6”, „Orhei TV”. În dispoziția CSE se menționează că licențele au fost suspendate pe durata stării de urgență „pentru lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina”. Mai târziu, președintele Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu-Eșanu, a argumentat că toate aceste șase posturi TV au făcut „propaganda de război prin tăcere”. Asta, deși cele 6 canale TV nu au avut nicio sancționare în acest sens și nu a fost prezentat nici măcar un subiect difuzat  care să confirme această teză.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Inițiativele guvernării de a renunța la acordurile cu CSI sunt „prostii”. Prezența țării noastre în Comunitatea Statelor Independente este importantă din punct de vedere...

  SOCIAL

  Deputatul BCS Diana Caraman, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, a declarat că Consiliul Audiovizualului a devenit „principalul purtător de cuvânt și propagandist al...

  POLITICA

  În opinia fostului președinte al Republicii Moldova, președintele PCRM, Vladimir Voronin, actuala conducere a țării, oricât de mult ar vorbi despre calea de integrare...

  SOCIAL

  Cel mai important lucru în privința conceptului de neutralitate este că nu trebuie să fim aliații cuiva împotriva altcuiva. Declarația a fost făcută de...

  Copyright © 2021