Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Voronin: anul 2022 a fost pierdut definitiv pentru dezvoltarea țării

  Deputatul din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Voronin, ex-președintele țării, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că anul 2022 a fost un an pierdut definitiv pentru dezvoltarea țării, în care nu s-a hotărât nicio problemă pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor.

  De aceea el crede că actualul Parlament, actuala președinte și actualul Guvern trebuie să plece în demisie, și „să fie organizate alegeri adevărate democratice și libere, încât să fie ales un Parlament care să lucreze pentru Moldova”.

  Președinta fracțiunii BCS, Zinaida Greceanîi, a spus că guvernarea nu face altceva decât să „distrugă statul Republicii Moldova și să o închine altcuiva”.

  De asemenea, deputata s-a referit la faptul că majoritatea absolută a inițiativelor, care vin din partea opoziției, sunt respinse de majoritatea parlamentară, deși  aproape toate țin de domeniul social sau economic.

  „Majoritatea proiectelor înregistrate de fracțiunea noastră vin  cu avizul negativ din partea Guvernului și se votează negativ în Parlament. Tot ce vine din partea opoziției este respins”, a afirmat Greceanîi.

  Din cele 237 de solicitări înaintate de această fracțiune privind audierea conducătorilor de instituții de stat a fost acceptată una singură.

  Iar deputatul Comisiei economie, buget și finanțe, Oleg Reidman, a concluzionat că în actualul Parlament lipsește cu desăvârșire orice discuție profesională.

  La momentul redactării acestei știri, declarațiile lor nu au fost comentate de serviciile de presă ale PAS, administrației prezidențiale și Guvernului.

  Astăzi, Parlamentul s-a convocat în ultima ședință plenară din sesiunea de toamnă-iarnă a anului 2022.

  facebook

  Facebook

  POLITICA

  Inițiativele guvernării de a renunța la acordurile cu CSI sunt „prostii”. Prezența țării noastre în Comunitatea Statelor Independente este importantă din punct de vedere...

  SOCIAL

  Președintele Partidului Comuniștilor, deputatul Vladimir Voronin, se întreabă dacă nu cumva anume Consiliul Audiovizualului împiedică dezvoltarea democrației în Republica Moldova prin „intervenții nu întotdeauna...

  SOCIAL

  În societatea Republicii Moldova există spiritul protestatar, dar oamenii se tem să iasă la protest pentru să „sunt monitorizați de poliție și de superviseri”....

  POLITICA

  Proiectul Declarației cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei a fost prezentat de deputatul Fracțiunii PAS, Oazu Nantoi. În declarație se spune că...

  Copyright © 2021