Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Vor susține BAC-ul

  Absolvenții de liceu vor susține în acest an examenele de Bacalaureat. Anunțul a fost făcut de către ministrul în exercițiu al Educației, Lilia Pogolșa, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune. Aceasta a mai precizat că toate subiectele testelor vor fi ajustate, iar drept motiv a servit situația epidemiologică din țară.

  Ministrul Educației, Lilia Pogolșa, a precizat că pentru absolvenții de liceu, de gimnaziu, dar și pentru elevii de clasa patra, au fost elaborate deja pretestările. În funcție de rezultatele acestora, Ministerul Educației va decide asupra modificărilor pe care le va opera în itemii de la BAC.

  Lilia Pogolșa, ministrul în exercițiu al Educației din RM

  „Circa 6000 de elevi vor participa la pretestare pentru Bacalaureat din circa 160 de școli. Ne dorim să facem o analiză a rezultatelor elevilor în comparație cu 2019”

  ”Elevii au trecut printr-o perioadă grea anul trecut, în martie. Instruirea online este foarte bună, dar noi cunoaștem că în toamnă toate școlile au recapitulat materialele care au fost sau nu suspendate”.

  ”Trebuie să recunoaștem că elevii care anul acesta ar trebui să susțină BACul sunt într-o situație mai dificlă decât cei care l-au susținut în 2019”

  ”S-ar putea să ajustăm unele conținuturi pentru BAC 2021”

  Anul trecut, din cauza crizei pandemice, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat un proiect de lege, înaintat de Guvern, prin care au fost anulate examenele de Bacalaureat. Absolvenților li s-au eliberat certificate de studii gimnaziale și diplome de Bacalaureat, în baza mediilor anuale la disciplinele școlare și media generală mai mare sau egală cu cinci.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020